Közpark épül a romos ház helyén Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. június 05. kedd, 06:55

Csengődön a Szabadság és József Attila utca kereszteződésében évek óta "díszeleg" egy korábban leégett lakóház. Látványa elcsúfítja a szépen fejlődő falut. 

Ám az ingatlan tulajdonosát hiába szólították fel többszöri alkalommal az áldatlan állapot megszűntetésére, nem történt előrelépés az ügyben. Az önkormányzat megpróbálta az építési hatóságot is bevonni a probléma mielőbbi megoldásához, de megállapították, hogy az épület ugyan lakhatatlan, de nem jelent közvetlen életveszélyt senkire, így elbontása hatósági úton nem kezdeményezhető. A falu vezetése azonban nem adta fel a reményt, hogy eltüntesse a romos házat. Többszöri próbálkozás után sikerült felkutatni a külföldön élő tulajdonost, aki beleegyezett az ingatlan értékesítésébe, jelenleg az egyeztetések zajlanak. 

A testület már konkrét tervvel várja a telek megtisztítását: közparkot alakítanak ki a területen szép fakerítéssel, pázsittal, fákkal, virágágyásokkal, játékokkal és egy kiülővel. A kivitelezéshez várják a lakosság segítségét is.

vnm

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés