Egy arany és egy ezüst a kőrösi Mátyásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. június 04. hétfő, 06:45

A kiskőrösi Kunság Szesz Zrt két kiváló terméke, a Mátyás Keserű és a Mátyás Mézes már tavaly megkapta a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet, a cég pedig a Business Super-brands 2011. kitüntetést. A közelmúltban pedig Európa legnagyobb pálinka és likőrversenyén mérettették meg a két, idehaza már hírnevet szerzett italukat. 

Az idén az ausztriai Destillata nemzetközi párlatversenyre tíz ország 187 főzdéje, (ebből 26 magyar), 1 662 mintával nevezett. A Tirolban rendezett díjátadóról a magyarok 142 éremmel tértek haza, az országok szerinti összesítésben a harmadik helyet foglalták el, megelőzve az Olaszországot, Svájcot, Szlovákiát, Svédországot, Hollandiát is. A termékek ötöde kapott csak díjat, ebből az éremesőből hullott a kiskőrösiekre is: a Mátyás Keserű arany, míg a Mátyás Mézes ezüstérmet kapott. 

Az előbbi különlegessége, hogy 27 gyógynövényt tartalmaz. Minden bizonnyal ezt értékelte a zsűri is.

Nagy László szerint jól zárták a tavalyi gazdasági évet: a cég az egyik legnagyobb adófizetője Kiskőrösnek, 12,5 millió forinttal erősítette a város pénzügyi pozícióját a vállalat, mely két család tulajdona.

Az idei tervekről annyit árult el, hogy dolgoznak egy pálinkafőző centrum kialakításán, amihez egy kóstolótermet is építenek, ahová egy busznyi turistát tudnak majd leültetni. A próbaüzemet az év második felére tervezik. Az elképzelések szerint szilva, körte, barack, meggy cseresznye, törköly, vegyes birs és szőlőpálinkákat állítanak majd elő. A nagyüzemi termelés 2013 közepén indul majd el. A hagyományos jó minőségű, de olcsóbb árfekvésű pálinkák mellett prémium kategóriájú italokat is készítenek majd.

vnm

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés