Negyvenhét vádlott az ablakmosó perben Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. május 30. szerda, 06:30

Folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken a 2010. novemberében 47 vádlott ellen indított per. Csak Kiskőrösről negyedmillió liter pancsolt szeszt árultak.

Egy Nógrád megyei gazdasági társaság 560 ezer liter, szesszé alakítható szélvédőmosó folyadékot adott el vevőinek, ők pedig továbbértékesítették olyan személyeknek, akik a kevés adaléktól megtisztítva már röviditalt készítettek belőle.

A vád szerint a legnagyobb mennyiséget - több mint 260 ezer litert - egy kiskőrösi cég vásárolta meg, majd a koncentrátumot magánszemélyeknek adta el. A vevők az eredetileg szélvédő tisztítására készített folyadékot pálinka felerősítéséhez is felhasználták. A magas alkoholtartalmat a kereskedők víz hozzáadásával csökkentették, és 30-50 fokos kommersz italt, rumot és vodkát készítettek a szélvédőmosóból. A vád szerint a gazdasági társaság összesen 560 ezer liter, szesszé alakítható ablakmosó folyadékot értékesített, és négy munkatársa 1,2 milliárd forintnyi jövedéki adó eltitkolásában működött közre. Az ügyészség jövedékkel folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett visszaélés miatt emelt vádat.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés