Nyereséggel zárt a Kőröskom Kft. Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. május 30. szerda, 06:28

32 millió a szemétszállítási díjtartozás

7.761 ezer forint adózás előtti eredményt ért el 2011-ben a Kőröskom  Kft., melyből – a 705 ezer forint társasági adó megfizetése után – 7.056 ezer forint adózott eredmény marad. A Kiskőrösi Önkormányzat Kommunális Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társasága 2011. évi beszámolójában Endrődi Miklós ügyvezető igazgató az adózott eredmény teljes összegének eredménytartalékba helyezését javasolja. A beszámolót május 25-i ülésén vitatja meg a képviselő-testület. 

A beszámolóból kiderül, hogy az értékesítés nettó árbevételének legnagyobb aránya – összegszerűen csaknem 96,5 millió forint – a hulladékszállítási díj bevételéből adódott. Jelentős, egyenként 46 millió forint körüli összeget tett ki továbbá a hulladék gyűjtése és szállítása, valamint az út, csatorna és egyéb építőipari és szakipari munkák végzése. A főbb tevékenységek közül meghatározó volt ezen kívül a köztisztaság és parkfenntartás, a tornaterem üzemeltetése, a szállítás, gépi munka, síkosság-mentesítés és hótolás, az önkormányzati lakások kezelése és karbantartási munkái is. 

A tárgyi eszközök bruttó értéke 2011-ben több mint 2 millió forinttal csökkent, ami jórészt az elhasználódott, feleslegessé vált gépek, járművek értékesítéséből adódik. Jelentősebb beruházás a beszámoló évében nem történt.

A társaság fizetési kötelezettségeinek minden esetben, a fizetési határidők betartásával tett eleget 2011-ben, követelései azonban meghaladják az 59 millió forintot. Ebből több mint 32,5 millió forint a lakosság hulladékszállítási díjtartozása. 

A kft-nél 32 fő dolgozott tavaly. Ugyanannyian, mint egy évvel korábban. 

Prémium az ügyvezetőnek

A Kőröskom Kft. éves beszámolójának elfogadását követően a képviselő-testület az ügyvezető 2011. évi prémiumáról és 2012. június 1-jétől érvényes személyi alapbéréről is dönt. A határozat-tervezet az előbbi összegét bruttó 729 ezer forintban határozza meg, míg Endrődi Miklós alapbérét illetően bruttó 450 ezer forintra tesz javaslatot. Amennyiben a képviselők jóváhagyják az előterjesztésben foglaltakat, a fentieken túl étkezési utalvány formájában havonta 5 ezer forint összegű juttatásra lesz jogosult a Kőröskom Kft. első embere. Tóth Tímea

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés