Átadták a Sorsok Alapítvány új közösségi házát Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. május 16. szerda, 06:58

Bensőséges ünnepségre gyűltek össze április 21-én mindazok, akik segítették, vagy részt vettek a Sorsok Alapítványt új Berzsenyi utcai közösségi házának felújításában. Stefanidesz Anna, az alapítvány vezetőjének köszöntő szavai után Pénzes Péter református lelkész kérte Isten figyelmét a sérült embereket tömörítő közösségre. 

A Sorsok Alapítvány nyolc évvel ezelőtt alakult meg, azóta igyekszik Stefanidesz Anna fáradhatatlanul, hogy tagjaik munkához jussanak, tartalmas tevékenységet folytathassanak. A közösségi házban hétköznapjaikat társaságban tölthetik, ahol érezhetik, hogy ők is hasznosak a társadalom számára. Négy évvel ezelőtt kaptak először munkát Maros János vállalkozótól, aki azóta is folyamatosan biztosítja számukra a munkalehetőséget, így fenntartásukat állandó támogatóik – Kecskeméti Károly, Dombovári Tiborné valamint Atkári Árpád és neje segítsége - mellett önerőből igyekeznek megoldani. 

A bensőséges ünnepséget a Mohácsi úti óvodások műsora színesítette, Stefanidesz Anna és Farkas Renáta egyházi énekekkel, Szűcs Lászlóné, Valkai Györgyné és Szomor Réka pedig szavalatával örvendeztette meg az egybegyűlteket. Kovácsné Szabó Ildikó, az alapítvány megalapítója is megköszönte Annának a hosszú éven keresztül végzett lelkiismeretes tevékenységét. A szeretetvendégség előtt Tencut Zoltán baptista lelkipásztor mondott köszönetet Istennek, hogy a reménytelennek tűnő helyzetből megmutatta az utat a kis közösségnek.

A Sorsok Alapítvány tagjai továbbra is vállalnak varrásokat, hímzéseket, hogy megteremtsék új otthonuk fenntartásához szükséges kiadásokat. Kérik, hogy akinek felesleges porszívója, hűtőszekrénye, mosógépe (akár forgótárcsás) vagy centrifugája van, gondoljon rájuk, mert nekik nagy szükségük van rá.

Boda Zsuzsa

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés