Lakossági fórumot tartott Pethő Attila Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. április 06. péntek, 06:54

Az idei utolsó lakossági fórumot Pethő Attila, az 5. számú választási kerület képviselője tartotta március 12-én a Bem iskolában. Domonyi László polgármester beszámolója után Lovasi Attila rendőrkapitány kapott szót. Mint mondta, nagy reményeket fűznek a készülő kerékpárutakhoz, bizakodnak, hogy ha a kerékpáros forgalom elterelődik a közlekedési utakról, a baleseti statisztika is jelentősen csökkenni fog. 

A fórumon dr. Csertő Gyula, városunk új jegyzője is megjelent. Pár szóban bemutatkozott a lakosoknak, majd biztosított mindenkit arról, hogy a kormányhivatali átszervezéskor arra törekednek, hogy a városlakók ebből semmit se érzékeljenek. 

A kerületben lakók a csapadékvíz-elvezetés mielőbbi megoldását szorgalmazták. Mint mondták, a rendőrség előtt van egy akna, ahol nem folyik le az esővíz, ki kellene tisztítani. Az iskola mögött szorgalmazták az árok rendbetételét, mint mondják, sok a gally, a levél, amitől az területet meg kellene tisztítani. Kérték, hogy a központi buszmegálló környékén legyen nagyobb rend. Egy lakos észrevételezte, hogy az új buszpályaudvar mellékhelyiségét már tönkre tették a vandálok, ellopták a csaptelepeket, letörték a mosdókat. Elhangzott az is, hogy nemzeti ünnepeinken legyen jobban fellobogózva a város. A lakók is tekintsék szívügyüknek, hogy tegyenek ki zászlót házaikra. Ebben a körzetben is sokakat érdekelt a laktanya sorsa, és javaslatként hangzott el, hogy a gimnázium előtti füves területet szűntessék meg és építsenek ki parkolókat.

Mint azt Pethő Attila képviselő elmondta, a közmunkásokkal megtisztíttatják majd a csapadékelvezető aknát, de az utcák esővíz-elvezetésének megoldásához pályázati támogatást keresnek.

Domonyi László kiemelte, hogy a buszmegálló kérdése a városvezetést is foglalkoztatja, áprilistól munkaidőben egy közmunkás fog vigyázni a rendre és a tisztaságra. A laktanyával kapcsolatban elmondta, hogy a legújabb elképzelés szerint a terület környezetvédelmi tehermentesítését közmunkásokkal is meg tudnák megoldani. Jelen pillanatban a mérnökök vizsgálják, hogy ez mennyibe kerülne, és ha kevesebb, mint az eddig ismert mintegy 600 millió forint, akkor nekifognának. Ez azonban még így is komoly feladat lesz, amire újabb pályázati támogatást kell igénybe venni. Lehet, hogy egyes laktanyaépületeket is lebontatnának a közmunkásokkal, a téglákat pedig eladnák. Mindez azonban alapos átgondolást kíván és minden bizonnyal lassú folyamat lesz.

-bzs-

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés