Belvízgondok és térfigyelés Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. március 30. péntek, 06:36

Horváth János, a 3. számú választókerület képviselője március 1-jén a Petőfi iskolában tartott lakossági fórumot.

Jelezték a lakók, hogy az Alkotmány, a Klapka és a Batthyány utcában sok kátyú keletkezett a tél folyamán. Domonyi László polgármester ígérete szerint feltérképezik a kátyús útszakaszokat. Mint mondta, tudja, hogy a Klapkától a Batthyány óvodáig különösen  balesetveszélyes az útszakasz. Az idei év  nagy feladata lesz a város úthálózatának rendbetétele.  Többen észrevételezték, hogy a nagy esőzések alkalmával tengerré válik néhány utca a városrészben. 

Mint azt a polgármester elmondta, megtervezték már a város teljes esővíz-elvezetését, de sajnos a tavaly beadott pályázattal nem nyertek rá támogatást, ezért a belvíz továbbra is problémát jelent a városban. Mintegy 600 millió forint kellene a kivitelezéshez, ennek az összegnek az előteremtését azonban önerőből nem tudják megoldani. - Apránként haladunk előre - mondta a polgármester, - a Szabadkai, és a Klapka utcák már kaptak esővízelvezetést, és a körforgalomnál is megásták a vízelvezető csatornát. A lakók észrevételezték, hogy a József A. - Petőfi úti lámpás kereszteződésben gyakorlattá vált, hogy egyes autósok az egyenesen haladó sáv melletti balra kanyarodó sávból beelőzik a várakozókat. Amikor zöldre vált a lámpa bevágnak eléjük, és egyenesen hajtanak tovább, balesetveszélyes helyzetet idézve elő. 

Kothencz Zoltán, a rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hogy egyre többször állnak ki ellenőrizni a lámpás kereszteződésbe, ahol nem csak a felvázolt szabálytalanság jelent problémát, hanem a piros lámpán áthaladók is  komoly büntetésre számíthatnak. Naponta 4-5 ilyen esetet fotóznak le, a rajtakapott autósok 100 ezer forintos bírságra számíthatnak. Érdeklődtek a lakók, hogy a térfigyelő biztonsági kamerák segítik-e a rendőrök munkáját és tervezik-e újabb kamerák kihelyezését.

Kothencz Zoltán elmondta, hogy a kamerák segítségével már sok betörőt sikerült megtalálniuk, hiszen egészen attól a pillanattól nyomon tudják követni a mozgásukat, ahogy beérkeztek a városba. Kiemelte, hogy nemrégiben kétmillió forintot loptak el egy gépkocsi-feltörés során és a kamerák segítségével kapták el az elkövetőket. Mint mondta, a sértett, akit megloptak, a budapesti nagybani piacon értékesítette terményét, és már ott kifigyelték a bűnözők, hogy sok pénz van nála. Pesttől követték Kiskőrösig, jól kivehető a rögzített felvételeken, ahogy egy autó mindenütt a nyomában halad. Még a rendszám is élesen olvasható a felvételen.

Domonyi László tájékoztatása szerint, amennyiben az egy utcában lakók megszervezik, bármikor rá lehet csatlakoztatni egy újabb kamerát a térfigyelő rendszerre.

-bzs

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés