Esetkocsit Kiskőrösnek! Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2012. március 13. kedd, 07:38

Közel kétszáz magánszemély és vállalkozó támogatja a Kiskőrösi Mentőalapítványt, akik a pályázatokkal, a gyűjtőedényekbe bedobott adományokkal, az 1%-os adófelajánlásokkal, valamint a térség önkormányzatainak támogatásával mintegy ötmillió forintot tudtak eszközvásárlásra, fejlesztésre költeni. További céljuk, hogy egy esetkocsi is munkába állhasson Kiskőrösön. 

- Támogatóinknak köszönhetően ma már a három mentőautónk egyforma felszereltséggel rendelkezik –mondja Farkas Gyula, a mentőállomás vezetője. - Ezzel az anyagi segítséggel tudjuk működtetni például a szüreti napokon az „Egészségszigetet”, ahol ingyenes állapotfelmérést végzünk, és rendszeresen részt veszünk gyermekprogramokon is, ahol a diákok is betekintést nyerhetnek a munkánkba. 

- További tervünk, hogy szeretnénk oktatásokra, szakmai továbbképzésekre küldeni dolgozóinkat. Egy esetkocsit is indítanánk, amelynek felszerelését az alapítvány biztosítaná.

- Régi vágyunk, hogy egy rohamkocsinak megfelelő felszereltségű mentőorvosi kocsi is működjön a térségben, mivel Kiskőrösön nincs orvos-mentőtiszti ellátás. Januártól a bajai Sped-Med Kft. jóvoltából a megyében elsőként városunkban állt üzembe egy mentőorvosi kocsi, pótolva ezt a hiányosságot. Egyelőre három hónapon keresztül, havonta 60 órás szolgálat közben tesztelik. A sárga színű autó - melyen mindig tartózkodik egy sürgősségi, vagy aneszteziológus szakvizsgával rendelkező menőorvos is - a legmodernebb életmentő orvostechnikai eszközökkel – mint infúziós pumpa, EKG- defibrillátor, lélegeztető gép - van felszerelve. 

Boda Zsuzsa

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés