Felhívás az adventi ünnepkör szervezésére Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. november 21. hétfő, 07:52

 

Közeleg az adventi időszak, melynek köszönhetően Kiskőrös városa is – a hagyományokhoz híven – ünnepi díszbe öltözik. A szeretet ünnepére hangolódva, idén is megrendezésre kerül a tavalyi évhez hasonló helyszínen és feltételek mellett a Városi Adventi Vásár. 

A Petőfi téren újra megnyitják ajtajaikat és ablakaikat a fenyőágakkal díszített faházak. A 2011. december 16-án, pénteken megnyitó rendezvényre várjuk mindazon civil szervezetek, alapítványok, egyesületek jelentkezését, akik tevékenységük megsegítése érdekében, adománygyűjtés céljából a december 23-ig tartó karácsonyváró ünnepségsorozaton részt kívánnak venni. Idén árusítási lehetőséget kínálunk olyan árusoknak, akik az advent hangulatát idéző portékáikkal gazdagítanák a karácsonyi kínálatot. Elsősorban méz- és mézeskalács-árusok, kézműipari termékeket kínálók, továbbá karácsonyi díszeket, gyertyát, ostyát, csonthéjas gyümölcsöket, ajándéktárgyakat árusítók jelentkezését várjuk. A karácsonyi vásár ünnepi jellegének fenntartása érdekében kizárólag a karácsonyi ajándékozással kapcsolatos tárgyak kereskedelmét kívánjuk elősegíteni. 

Kiskőrös város honlapján (www.kiskoros.hu) közzétettünk egy felhívást, amelyen minden információ szerepel a rendezvénnyel kapcsolatban, a felhívás alatt található adatlap kitöltésével és visszaküldésével lehet jelentkezni a rendezvényre. A jelentkezés határideje az árusokra vonatkozóan 2011. december 5., az alapítványoknak, egyesületeknek 2011. november 30-ig kell leadniuk az adatlapot. 

A tavalyi adventi várakozás hetében számos alapítvány és egyesület képviseltette magát a rendezvényen, amelyen az összegyűjtött adományokból hozzá tudtak járulni egész éves közösségi tevékenységük finanszírozásához. A kemény hideg ellenére minden este sok érdeklődőt vonzott a főtérre a rendezvény, a forralt bor, a fahéjas-almás puncs illata, az alapítványok által kínált zsíros kenyér és sült gesztenye igazi karácsonyi hangulatot teremtett. Azt szeretnénk, ha idén még több alapítvány és civil szervezet mutatkozhatna be a kiskőrösiek számára és gyűjthetne adományt tevékenységéhez. Feltétlenül számítunk a civil szervezetek megjelenésére, mert tudjuk: sok kicsi sokra megy. A karácsonyi ünnepkörnek pedig éppen az adakozás, mások megsegítése áll a középpontjában. Bízom benne, hogy a tavalyinál még színvonalasabb, még több embert megmozgató adventi forgatagban lesz részünk, amely megteremti mindannyiunk számára a szeretet ünnepére történő ráhangolódás lehetőségét.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés