30 és 17 év fegyház a gyilkosoknak Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. november 18. péntek, 07:42

 

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt egy 25 éves férfit, aki öccsével együtt meggyilkolt egy idős férfit Soltvadkerten. A fiatalabb testvér 17 év fegyházbüntetést kapott. 

A Feleky István vezette bírói tanács emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a 25 éves F.A.-t, aki tavaly júliusban öccsével együtt meggyilkolt egy idős férfit Soltvadkerten. Öccse 17 év fegyházbüntetést kapott. A két testvért édesanyjuk is segítette a ruházat elkészítésével, őt 10 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

"Van egy kis pénzkereseti lehetőség. Van itt egy egyedül élő paraszt, akit el kellene tenni láb alól" - ezzel a szöveggel vette rá öccsét a most 25 éves F. T.-t az idős, egyedül élő férfi meggyilkolására. A vádlottak nem is tudták, hogy a sértett súlyos rákbeteg.

Édesanyjuk miután meghallotta a tervüket le sem akarta őket beszélni.

Július 18-án, éjszaka indultak tervük megvalósítására. Egy féktárcsával verték agyon az álmából felriadó férfit. Összeszedték áldozatuk értékeit, amit annak Volkswagen Golfjába pakoltak. 

F.T. még hajnalban kocsikázni indult, de a bócsai úton felborult. A kiérkező rendőrök elfogták, majd miután keresni kezdték a gépkocsi tulajdonosát, megtalálták a holttestet. Ez alapján gyorsan elfogták a gyanúsítottakat.

A testvérek az eljárás során több alkalommal is változtattak vallomásukon, F. A. ugyanis próbálta öccsére hárítani a felelősséget. Végül a bíróság őt ítélte életfogytiglanra, mivel ő fejezte be a gyilkosságot. F. A. az elsőfokú ítélet szerint legkorábban 30 év múlva szabadulhat.

Édesanyjuk az eljárás során végig elhárította magáról a felelősséget, de épp fiai vallomásai alapján ítélték 10 év fegyházra. A két fiú ugyanis az ő szerepéről szinte teljesen ugyanazt állította az eljárás során. Az ítélet nem jogerős.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés