Autóval rontott a hálószobába Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. november 07. hétfő, 07:51

A fél hálószobát kiszakította egy BMW terepjáró egy Szabadkai utcai házból október 26-án este. A nagy sebességgel száguldó 39 éves sofőr elvesztette uralmát gépjárműve felett és a balra ívelő kanyarban kisodródott, nekicsapódott a felsővezetéket tartó betonoszlopnak, majd belerohant a családi házba. Az ittas járművezető megúszta egy orrcsonttöréssel, a ház lakói csodával határos módon megmenekültek.

Bár a kár több millió forintra rúg, az új építésű házban élő Hajas család azóta sem győz hálát adni a Jóistennek, hogy ennyivel megúszták a szerencsétlenséget. A negyedik gyermekével várandós édesanya az utcai szobában pihent, pár perccel azelőtt lépett ki az ajtón, mielőtt a kocsi berobbant volna a szülői hálószobába…

- Először azt hittük, az udvar felől hallatszik az óriási robaj - meséli Hajasné Domonyi Ildikó. - A férjem szaladt előre az utcai szobába megnézni, hogy mi történt. Minden képzeletet felülmúlt a látvány. A szoba két fala eltűnt, a két ablak közti tartóoszlop rádőlt rá az ágyunkra, oda, ahol nem sokkal előbb pihentem, a férjem párnáján kéttenyérnyi márvány ablakpárkány darab. Nem maradtunk volna életben, ha éppen ott vagyunk. A falfűtés csövei ontották a vizet. A kocsi is füstölt, úgyhogy a férjem azonnal a ház hátsó részébe menekítette a gyerekeket, attól tartva, hogy bármelyik pillanatban felrobbanhat. 

Belegondolni is szörnyű, hogy néhány nappal a szerencsétlenség előtt az egész családunk ebben a szobában aludt, a három fiunknak matracokon ágyaztunk meg, mivel vendégeknek adtuk át a gyerekszobát. 

Amikor hozzákezdtünk az építkezéshez a hatóság külön engedélyét kértük, hogy 1,7 méterrel beljebb kerülhessen az utcafront. Ha ma ott áll a ház fala, ahol a szabályok szerint eredetileg kellett volna, talán három helyiségen is átgázol a kocsi.

A kárfelmérők végeztek a munkájukkal, a törmelékeket eltakarították, a fal helyett azonban csak egy nagy fólia védi a sérült házrészt. A helyreállítást még a tél beállta előtt szeretné elvégezni a család, de a történtek után érthető hogy ebben a szobában, már nem szeretnének többé aludni.

 

A betonoszlop épp az ágyra dől,  ahol a várandós asszony nem sokkal korábban pihent.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés