Sárkányrepülős üldözés Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. július 21. csütörtök, 07:00

Trafótolvajokat lepleztek le

Légi irányítással transzformátor rongálókat lepleztek le a rendőrök július 13-án hajnalban egy Kiskőrös melletti tanyánál.

Reggel hat órakor futott be a riasztás, hogy a várostól hat kilométerre az akasztói út mellett, egy tanyánál négy ismeretlen férfi rongálja transzformátort. A tolvajok már szét is verték a trafót, hogy hozzájussanak az egyenként mintegy 30 kg súlyú, 3 millió forint értékű réztekercsekhez.

Egy juhász azonban észlelte, hogy váratlanul elment az áram, ezért elindult, hogy megkeresse a hiba okát. Amikor a transzformátorhoz ért, látta, hogy nem műszaki hiba okozta az áramszünetet, hanem a trafót verték szét. A három harminc év körüli elkövető, miután tetten érték őket, menekülni kezdett.

A juhász Szabó Józsefet, a szomszédos repülőtér vezetőjét hívta segítségül, aki értesítette a rendőröket. Felajánlotta, hogy sárkányrepülővel követi a tolvajok menekülési útvonalát, és a magasból navigálja a hatóságot.

- A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, én felszálltam és láttam, hogy két férfi nem messze a magas fűben lapul – meséli Józsi a történteket. Közben egy fehér, körablakos Ford Tranzit pedig elindult a műút felé. A Ford felett körözve láttam, hogy sofőr egyedül volt.

A rendőröktől a két férfi mintegy háromszáz méterre bújt meg, amit jeleztem a rendőröknek. Amikor észrevették a közeledő zsarukat, felálltak és önként odamentek a kocsihoz. A harmadik elkövetőt a kukoricásban vettem észre. Látta, hogy többször is elszállok felette, mire magasba tartott kézzel ő is megadta magát.

Az autóval menekülő negyedik férfinek közben sikerült eltűnnie, de még láttam, hogy merre indult. Társai valószínűleg feladták, mivel dunaegyházi lakásán kapták el az időközben riasztott solti rendőrök – adott tájékoztatást Szabó Józsi a kalandos üldözés részleteiről. 

A négy fiatal férfit már kihallgatták, és lopás bűntette miatt megindult az eljárás ellenük. A DÉMÁSZ pedig megkezdte a többmilliós kár helyreállítását.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés