Öt napig bújkált a szerb a vadkerti határban Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. július 19. kedd, 14:45

 

Elismerték a gyilkosfogó rendőröket

Dávid Károly, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője személyesen is megköszönte és elismerte Doszpod László r. főtörzsőrmester és Morvai lajos r. főtörzszászlós helytállását, akik július 7-én hajnalban elfogtak egy különösen veszélyes férfit. A koszovói szerb ellen korábban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, ugyanis alapos volt a gyanú, hogy a 39 éves P.E. július 3-án Budapesten több lövéssel megölte 27 éves barátnőjét - tájékoztatta lapunkat Nyíkos Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az RTL Híradó megtalálta azt a férfit, aki szólt a rendőröknek. Ő ott volt a szerb elfogásánál is. Azt mondta, hogy a gyilkos először a rendőrökre is lőni akart. 

A pásztorember hajnalban kiment ellenőrizni a birkáit, és meglátta az ólak mellett a férfit. Látta az arcát a tévében és az újságban, ezért ismerte meg. 

„Kérdeztem tőle, hogy hát te meg itt aludtál? Mondta, hogy igen. Kérdeztem, hogy mióta? Erre mondta, hogy három napja. Három napja nem evett, nem ivott.”

A gazda tudta, hogy veszélyes emberről van szó, ezért taktikázott. Felajánlotta, hogy ad neki ennivalót a tanyáján, de előtte ránéz a birkáira. El is ment, és azonnal telefonált a rendőröknek. 

„Öt óra húszkor érkezett a bejelentés, és öt óra harminckor meg volt bilincselve a férfi” – mondta Polyák Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság alezredese.

A rendőrség rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az elfogás után. Öt napja vártak erre a telefonra. Már nagyon készültek az elfogására, különösen veszélyesnek tartották a férfit. Nem alaptalanul. 

„Egy táskában volt a gépkarabély, illetve az övébe volt betűzve a töltött maroklőfegyver” – mondta Polyák Zsolt alezredes.

A juhász azt is látta, amikor elfogták a férfit. A két rendőr egy civil autóval érkezett, golyóálló mellény volt rajtuk. Egyikük egyenruhában volt, ezért amikor kiszállt az autóból a gyilkos, először valószínűleg rá akart lőni.

„Mikor látta, hogy rendőrökről van szó, az oldala felé próbált nyúlni, gondolom a fegyveréért, ekkor csőre töltötte a rendőr a fegyverét, és mondta, hogy ne kapkodjon sehova, adja meg magát. Erre feltette a kezét” – mondta a pásztor.

A gazda egyébként az RTL Híradónak azt mondta, hogy nem félt, mert sokáig polgárőr volt. A gyilkos az elfogása után azt mondta a gazdának, hogy nem bántotta volna, mert ételt akart neki adni. 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés