Get Adobe Flash player
Grillbaleset Kiskőrösön Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. július 06. szerda, 07:58

 

Ági hétvégén már itthon lehet

A grillező tárcsa takarítása közben történt sajnálatos baleset Kudronné Ágival két hete. Róberttől, a férjtől kértem tájékoztasson bennünket kedvese állapotáról, és tolmácsolja jókívánságainkat, mielőbbi felépülése érdekében.

- Hogy valójában mi is történt, azt csak találgatjuk. Tavaly eltettük a tárcsalapot használat után. Ági most akarta megtisztítani. Először átmosta, majd úgy döntött, még egyszer alágyújt, hogy átmelegedjen és könnyebb legyen megtakarítani. A gázcsőben azonban vélhetően olajtól, vagy valami mástól dugulás keletkezett, ami leszűkítette a gázáramlás útját. Ezáltal a gumitömlőben felgyülemlett nagy nyomású gáz visszaégett és szétdurrantotta a tömlőt. A hatalmas légnyomás és a fellobbanó láng 3-4 méterre hátralökte Ágit, akin komoly sérülések keletkeztek. Teste 28 százaléka égett meg: a jobb combja, a karja, és az arca. Iszonyatos fájdalmai voltak, noha azonnal zuhanyozta magát, és segítséget hívott. Szerencsére a gyerekek nem voltak körülötte, és semmi más nem gyulladt meg. Ő viszont a végtagjain másodfokú, az arcán pedig elsőfokú égési sérüléseket szenvedett. Mentőhelikopter szállította kórházba. Jelenleg Budapesten a Szent István Kórházban fekszik. Kezdeti óriási fájdalmai mára kicsit enyhültek, talán hétvégére már haza is engedik. Öröm, hogy az orvosok szerint nem lesz szükség műtéti beavatkozásra – közölte a legfrissebb híreket a családfő.

Ági példája azt mutatja, hogy a baj bizony gyorsan megtörténik. A tanulság, hogy legyünk figyelmesek, és rendkívül körültekintők, ha a kerti grilleket, tárcsákat használjuk. Akár gázzal, akár faszénnel tüzelünk alattuk.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés