Napsütés, halözön és bogrács Nyomtatás E-mail
Írta: vnm   
2011. június 24. péntek, 11:17

 

Napsütés, halözön, bogrács – kell ennél jobb egy vasárnaphoz? A horgászok számára mindez összejött egyesületi versenyükön a Vadkerti-tónál június 5-én. Megtelt a vízpart a csónakkikötőben, a sátrak alatt rotyogott a paprikás, a poharakból ürült a jéghideg fröccs, és a halak is megmutatták, van belőlük bőven a tóban. 

Ezúttal a parti horgászok bizonyultak sikeresebbnek. A pálmát Ambrus Gábor vitte el, 11,23 kg-mal. Nyomában Tóth Roland 6,23 kg-mal, majd Forgó László következett 6 kilóval. A negyedik helyen Somogyi József végzett 5,3 kilogrammal. A csónakosok közül a legsikeresebb a vadkerti Kiss Feri bácsi volt, 10 kiló feletti súllyal. Második lett Míg Norbert 8,78 kg-mal, harmadik helyen Szávay Levente végzett 4, 32 kg-mal, őt követte Horváth József 4,16-tal. Az ifjúságiak közül Kollár Kristóf volt a nyerő, több mint két kilogrammal. Másodikként végzett Tóth Bence, harmadik lett Lehoczki Zsolt. A gyerekhorgászok közül Katzenbach Imre fogta a legtöbbet, őt követte Tóth Jázmin Éva és Haskó Zsuzsanna. 

A legidősebb versenyzőnek járó díjat a kiskőrösi Lukács István kapta. Pista bácsi 35 éve horgászik a Vadkerti tavon. Az idén már 28 pontyot fogott, igaz, szinte minden szabadidejét a tó partján tölti. Élete legnagyobb halát is itt fogta, egy 11, 8 kg-os csukát, és egy 12 kilós amurt. A pontyok közül 2-3 kilósak akadtak eddig a horgára. A mostani versenyről kicsit csalódottan indult haza, egy pontynál és néhány törpeharcsánál több fogásra számított. Hozzátette, úgy látszik, nem elég a 35 év tapasztalat, a halak kiismerhetetlenek.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés