Korai fejlesztő táborban Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2011. június 22. szerda, 14:10

 

A tanév végén rendezték meg a Vadkert-tónál a korai fejlesztésben, gondozásban részesülő kisgyermekek kétnapos családi táborát. Az első nap hat, a második nap nyolc család érkezett. A gyerekek két intézményből, a BKMÖ Kecskeméti és Kiskőrösi Közoktatási Intézményéből jöttek. 

A szervező munkát Kocsis Karola gyógytornász és Vereb Tünde gyógypedagógus végezték. A programok lebonyolításában kiskőrösi gyógypedagógusok és a pedagógiai munkát segítők is részt vállaltak.

A szülők, családtagok, segítők közösen gondoskodtak az ételekről, italokról: az egyik szülő tárcsán húst sütött, egy nagyszülő lángossal örvendeztette meg a kis csapatot, egy segítő bográcsban gulyást főzött.

Az igazán bátrak megmártóztak a tóban, akinek kedve volt, sétálhatott a tanösvényen. A gyerekek fejlettségüknek megfelelően választhattak a játéktevékenységek közül, a szülők kézműveskedhettek. 

Az átlagtól eltérő fejlődési ütemű kisgyermeket nevelő családoknak az ilyen alkalmak jó lehetőséget biztosítanak gondolataik, tapasztalataik, kicserélésére, problémáik megvitatására, egy kis kikapcsolódásra. A résztvevők között barátságok szövődnek, a későbbiekben is számítanak egymásra, a pedagógusokra..

Köszönet a Soltvadkerti Önkormányzatnak, hogy üdülőjét a program céljára térítésmentesen felajánlotta.

 
 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés