Új üvegházat avattak a tanterületen Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. június 22. szerda, 09:08

 

Új üvegházat adtak át a Petőfi gimnázium és kertészeti szakközépiskola tangazdaságában. Az ünnepségre meghívást kaptak mindazok, akik támogatták az oktatási intézményt a tizennégymilliós beruházásban. Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató köszöntötte a vendégeket. 

Szentgyörgyiné Szlovák Mária hangsúlyozta, hogy az üvegház építését a 2009-es szakképzési hozzájárulásokból valósították meg. Kiemelte Dr. Kuti László nevét, aki koordinálta az építkezést, és Szabó Ferenc építészt, aki a tervezési folyamatban adott számos praktikus tanácsot, valamint Markóné Csepedi Anikót, aki a szülői munkaközösség elnökeként nyújt segítséget az iskolának. 

- Új, modern üvegházunk jelentősen növeli a mintegy tizennégy hektáros tangazdaságunkon folyó szakmai munka színvonalát. Ez napjainkban különösen fontos, hiszen minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a diákok számára vonzóbbá tegyük a kertészeti szakmát. Nem mindegy tehát, hogy milyen példát mutatunk. A jövőben pálinkafőző tanműhellyel is szeretnénk bővíteni oktatási profilunkat - mondta az intézményvezető.

Domonyi László polgármester is kiemelte a beruházás fontosságát, s azt a tényt, hogy mind az oktatók, mind pedig a vállalkozók egy emberként tesznek meg minden tőlük telhetőt az iskola fejlesztésében.

Az ünnepi percek után a jelenlévők megtekintették az új üvegházat, majd borkóstolón vettek részt, ahol a házigazdák bemutatták szakoktatóik és vincellértanulóik kiváló borait. A programot az iskola tanulóinak színvonalas műsora is gazdagította.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés