Get Adobe Flash player
Szalagavató Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. április 04. hétfő, 10:30

Szűnni nem akaró tapsorkán, éljenző üdvrivalgás és örömteli füttykoncert közepette gyújtotta meg Antalfi Antal igazgató az ünnepi tortán a tűzijátékot a Wattay Középiskola és Szakiskola idei, jubileumi szalagavatójának fináléjában március 5-én, a sportcsarnokban.


Az idei szalagavatón közel 164 végzős tanulónak tűzték fel a felnőttkor küszöbét jelző szalagot. Az önálló útkeresés első állomása volt ez az este, a megszokottól való búcsúzás, a felnőtté válás folyamatának startja és persze az ünneplésé, a boldog pillanatoké is.


Mint ahogyan azt a 11-es évfolyamosok nevében búcsúzó Kuti Szilvia is hangsúlyozta beszédében: A mai este a ti estétek, senki másé! Rólatok szól, nektek, a ti ünnepetek. Nem lesznek könnyűek az elkövetkezendő napok, hiszen a megmérettetésekre kell koncentrálnotok, és bizonyítanotok kell, hogy nem volt hiábavaló az itt eltöltött idő.


A szalagtűzés után a végzősök nevében Vancsik Bianka mondott beszédet, melyben tolmácsolta diáktárai köszönetét is az emlékezetes középiskolai évekért, külön kihangsúlyozva az osztályfőnökök – Horváth István, Estók Júlia Gabriella, Podmaniczky Gabriella, Pásztorné Molnár Judit, Torgyik Regina, Francziáné Miks Éva, valamint Franczia Gyula – többévi, felelősségteljes munkáját.

Az alsóbb évfolyamos diákok műsora felölelte a Wattayban folyó képzés teljes vertikumát. A zenével, táncprodukciókkal fűszerezett életképek önmagukért beszéltek, a doboztéglákból a szereplők felépítették a masszív Wattay-falat is, amely, az alma matert jelképezve ledönthetetlenül ott magasodott a háttérben, sugallva az egész életet megalapozó biztonságot.


Az ünnep fényét a tízedikesek palotás tánca és Halmai Bea, egykori wattays diák ének előadása emelte, s végül a végzősök keringője tette fel a koronát a több mint kétórás műsorra.
A színfalak mögött pedig ott izgultak és tevékenykedtek a „háttérmunkások”, az alsóbb évfolyamos tanulók és a pedagógusok, a fáradhatatlan szülői csapattal. Annak érdekében, hogy ez az este valóban sokáig emlékezetes és felejthetetlen maradjon a végzősöknek.

 

További képek a cikk galériájában >> (Szalagavató a Wattayban 2011)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés