Luxushajóval a Földközi-tengeren Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2011. március 03. csütörtök, 14:22

Világot látni már magában is gyönyörűség. Amikor pedig az ember mindezt egy luxushajóval teheti meg, még felemelőbb érzés. Pláne, egy magyar, alföldi házaspárnak…


Szabó Janikáról sokan tudják: szinte röpköd a világban, egy-egy húzósabb focimeccsért képes országokról országokra járni.

Azt azonban csak kevesen hallották róla, hogy a labdarúgás "őrületén" kívül kedvenc időtöltése az utazás, a wellness és a síelés is. Ősszel a Földközi-tengerre vitte magával párját, Évát.


- Üzleteim legnagyobb beszállítója, a Kaloker ajándékozott meg a tíz napos úttal, így csak Éva költségei terheltek minket. Külön busszal szállítottak bennünket Olaszországba, Savaonába. Ott hajóztunk be. Amikor megláttuk a hatalmas luxushajót, szinte nem hittünk a szemünknek! – sorolja az élményeket Janika.

A 9 emeletes, több mint 290 méter hosszú hajón a 3780 vendéget több mint ezerfős személyzet szolgálja ki. A hajó magassága 35,5 méter, és 8 méteres merülésű. Tíz nap kellett szinte, hogy minden szegletébe eljussunk. Ilyen csodálatos járművel még soha sem utaztunk: a luxushajón volt bár, étterem, kaszinó, színház, több úszómedence, jacuzzi, teniszpálya, konditerem, és tánctér.


- Fantasztikus volt! – vág közbe Évi. - Én a kaszinót is kipróbáltam. Kaptunk három zsetont, és elkezdtem játszani. Egy óra alatt annyi érme gyűlt össze, hogy nem fért el két marokban. Aztán vacsorához szólítottak mindenkit. Ilyenkor automatikusan kikapcsolják a játékgépeket, és enni kell. Vacsi után viszont elpártolt tőlem a szerencse, és visszarakosgattam a nyereményt. Sajnos!

- Az étkezéstől egy kicsit tartottunk, mert leginkább a magyaros ételeket szeretjük. De nem volt gond. Mivel közel ötvenen voltunk magyar vendégek, saját nyelvű étlapot kaptunk, és magyar ételek közül is választhattunk. Korábban, ahol eddig üdültünk, a legtöbb helyen magunk főztünk, mert apartmanban szálltunk meg.

Most viszont királyi módon kiszolgáltak minket. Megkóstoltuk a helyi nevezetességeket is, végül pedig úgy döntöttünk: maradunk a hazai ízeknél!

További képek a cikk galériájában >> (Luxushajóval a Földközi-tengeren)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés