Get Adobe Flash player
Gálaműsor a húsz éves jubileumon Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2011. február 17. csütörtök, 13:43

Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte a kiskőrösi mazsorett csoport. A két évtizedes jubileum alkalmából gálaműsorral örvendeztették meg a menettánc kedvelőit a művelődési ház színháztermében.


A fellépés előtt Tóth Sándor, a Kiskőrös Város Fúvószenekarát és Mazsorett Csoportját Támogatók Egyesületének elnöke, valamint Gmoser György, művészeti vezető nyitotta meg azt a kiállítást az emeleti aulában, ahol fotókon és fellépő ruhákon keresztül a kezdetektől napjainkig betekintést nyerhetünk történetükbe.


Tóth Sándor kilencedik éve áll a támogatókat tömörítő, napjainkban közel harmincfős egyesület élén. Mint mondja, a szülőkkel és az évek hosszú sora óta lelkes segítőkkel együtt ő feladatuk megteremteni azt a hátteret, amely a mazsik és a fúvósok versenyeztetését, utaztatását biztosítja.

A régiek közül sokan szanaszét szóródtak az ország minden részébe, de hazajöttek a nagy alkalomra és elhozták a régi emlékeket időző fényképeket és szekrényeik mélyéről a féltve őrzött fellépő ruhákat- mesélte Gmoser György. Sutus Eta és Dénesné Móni több napon keresztül rendezgette a kiállítás anyagát.


Mint mindig, az elmúlt évük is bővelkedett eseményekben, Erdélyben táboroztak, három fesztiválon is felléptek, megrendezték nagyminősítésüket, ahol három csoportjuk és a zenekar is kiemelt aranyat kapott. Idén az újévi koncerten melegítettek be, és ismét három - várpalotai, balatonboglári, kiskunfélegyházi - fesztiválra készülnek. Új táncokat, új számokat tanulnak be az új évadra, a Holdfény csoporttal és a zenekarral pedig nyár elején Franciaországban lépnek fel.

A turisták sokszor megállnak a főtéren és gyönyörködve nézik a próbákat, a lányokat pedig lelkesíti az éljenzés és a taps ilyenkor is. Gyuri nagy bánata, hogy egyszer kinőnek a mazsorett korból, de szerencsére nagy azoknak a tábora is, akik a helyükre állnak. Nánai Réka egykori mazsorett, ma önálló művészeti vezetője a Vadmacskáknak és az egyre népszerűbb twirling, vagyis az akrobatikus mazsorett csoportot is ő vezeti.


Ma már csak mosolygunk a néha izgalomtól sem mentes pillanatokon, például, amikor a törökországi táncgálán jártak, ahol minden lépésüket fegyveres őrök vigyázták. Az újságok a címlapon hozták le a fényképeiket, amelyek közül a mostani kiállításra is sokat elhoztak megmutatni.

A spanyolországi fesztiválzenekarok találkozóján pedig a közönség felállva tapsolt a kiskőrösi produkciónak, hiszen a lányok mindenkit elbűvöltek magyaros ruhájukban.
Az elmúlt 20 év során történt izgalmas "mazsorett-sztorikat" honlapunkon olvashatják.

További képek a cikk galériájában >> (Húsz éves mazsoretttes jubileum)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés