Get Adobe Flash player
Szalmabábokat készítettek Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2010. december 06. hétfő, 10:14

Nyüzsgés, vidámság és kreatív ötletek! Ez jellemezte a Bem iskola termeiben tüsténkedő gyereksereget november 10-én.

A Tehetségpont keretén belül, az OKA-II. pályázaton mintegy 800 ezer forintot nyert az intézmény tehetséggondozó műhelye, amelynek irányítója Lengváriné Bárány Mária és Cserményi Boglárka tanárnők.


Már 25 éve dolgoznak együtt, és a népi mesterségek alapjait, hagyományait tanítgatják a kicsiknek. A támogatásnak köszönhetően az idén nyári kézműves tábort szerveztek, a kecskeméti rajzfilm stúdióba is eljutottak, és négy nagy ünnephez igazodva kézműves találkozókat szerveztek. A Márton-napi foglalkozás is az egyik ilyen jeles alkalom - mondta a főszervező.

A mostani, nagy tömeget vonzó akció mellett minden héten egy délután 4 órás foglalkozáson vesznek részt a KTKT kreatív gyerkőcei. Ennek minden anyagi feltételét a támogatás biztosítja. A következő nyílt kézműves találkozót december 8-án tartják, ahol a fő téma természetesen a karácsony és a szilveszter lesz. Ha sikerül időpontot egyeztetni, akkor december vége felé egy nagyszabású nemezkiállítást szerveznek Vidák István alkotásaiból, és személyes közreműködésével.


A Márton-napi kézműves foglalkozáson Fehér Mihályné csuhé és szalmabábukat készített a gyerekkel, Némethné Rátkai Margit pedig szalmadíszeket. Endrődiné Sámel Zsuzsanna agyagozásban segédkezett, Csíkszentmihályi Károly és felesége Dobozi Anna viszont a bőrdíszek elkészítését szorgalmazta a lurkóknak.

Cserményi Boglárka
a nemezelésben mutatott fogásokat, míg Lengváriné Bárány Mária segédletével lámpásokat készítettek a gyerekek.

További képek a cikk galériájában >> (Szalmabábokat készítettek)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés