Get Adobe Flash player
Tűzoltó autóval segítettek Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2010. november 30. kedd, 15:27

Tűzoltóautót bocsátott árverésre a Császártöltési Önkéntes Tűzoltó Egyesület, hogy az autó eladásából befolyt összeggel segítsék a devecseri és a kolontári vörösiszap katasztrófa otthonukat, környezetüket és megélhetésüket elvesztett károsultjait.

 


Az egyesület osztrák testvérvárosuk, Krenglbach tűzoltóságától kapta ajándékba ezt a kifogástalan műszaki és esztétikai állapotú Volkswagen LT-35-ös 1977-es évjáratú tűzoltógépjárművet, melyre november 8-án este nyolc óráig lehetett licitálni a langlovagok.hu internetes portálon. Az 1984 köbcentis, benzines, 9 utas szállítására alkalmas, tűzpiros színű, 19 ezer kilométert futott.

A nyilvános árverésre a legmagasabb ajánlatot a budapesti Csontos Ferenc Zoltán tette, aki 350 ezer forintért jutott hozzá a 100 ezer forintos kikiáltási áron felkínált kisbuszhoz. A jármű vételárát a császártöltési tűzoltók teljes egészében átutalják a károsultak megsegítésére, a két település között fele-fele arányban elosztva.

- Egyesületünk tagjai segíteni akartak a károsultakon, és úgy gondoltuk, az autó eladásából befolyó összeggel hozzá tudunk járulni a két település sújtotta katasztrófa áldozatainak támogatásához. Mi már a százezer forintnak is nagyon örültünk volna, de reménykedtünk abban, hogy még többet kapunk az autóért. Sokáig úgy látszott, hogy 300 ezerért megy el a jármű, aztán egy licitáló egy órával a zárás előtt megemelte a tétet ötvenezerrel - adott tájékoztatást lapunknak Wicker Balázs tűzoltóparancsnok,

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés