Kívül-belül megszépült a szentimrei óvoda Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2010. november 29. hétfő, 14:52

Új külső és belső várta november hatodikán, az őszi szünetről visszatérő óvodásokat Soltszentimrén. Befejeződött ugyanis az óvoda külső és belső teljes felújítása, korszerűsítése, melynek munkálatai még februárban kezdődtek.


Nagy István polgármester elmondta, a beruházás finanszírozására a kistérségi társulás keretein belül pályáztak, és nyertek 5 millió 750 ezer forintot. Az önkormányzatnak az ÁFA összegét kellett biztosítania önerőként. Ebből az összegből 43 négyzetméretnyi épülettel bővült az egykori óvoda, beépítették a külső teraszt, így nagyobb és korszerűbb öltözőfolyosó várja a gyerekeket és a szüleiket.


Korszerű fűtést kapott az intézmény, valamint a nyílászárókat is kicserélték. Minden helység új festést kapott, sőt még a külső homlokzat is megújult. Az óvoda költségvetéséből új öltözőszekrényekre is jutott, a gondos gazdálkodásnak köszönhetően. A szülők pedig az összegyűjtött SZMK pénzből új csoportbútorokkal tették még otthonosabb a megújult környezetet a kicsiknek.

Nagyné Jamrik Ildikó, az óvoda vezetője elmondta, külön köszönet illeti azokat a szentimrei lakosokat, szülőket és kívülállókat, akik társadalmi munkával, vagy anyagi felajánlással segítették az óvoda szebbé, komfortosabbá tételét. A közös munka valódi kis közösséggé formálta az összegyűlt munkássereget: betonoztak, kerítést festettek, az udvari játékokat újították fel, miközben rotyogott a bográcsban a közös ebéd.

A falu legfiatalabb generációja csodálkozva vette birtokba a külsejében és belsejében teljesen megszépült otthonukat. Aznap a legtöbbet elhangzott mondat - méltán - a „Jaj de szép!” volt, köszönhetően a nyertes pályázatnak és a lelkes önkénteseknek.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés