Ittas fiatallal karamboloztak Nyomtatás E-mail
Írta: Noszlopy Nagy Miklós   
2010. november 29. hétfő, 14:27

Érseki szentmisére, illetve a tázlári Karitász találkozóra igyekvő soltvadkerti hívőket érte tragikus baleset Soltvadkert határában.

Egy ittas fiatal férfi rohant az idős hívek autójának a Tázlár felé vezető úton, majd a frontális karambolban életét vesztette egy 76 éves asszony, egy soltvadkerti házaspárt pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

A dr. Bábel Balázs, érsek atya szentmiséjére induló Volkswagen személyautó alig pár száz méternyire hagyta el csupán Soltvadkert határát, amikor beléjük rohant a szemből érkező Opel. Ezt a járművet egy fiatal, 18 éves bócsai férfi vezette és későn észlelte, hogy lassít előtte egy UAZ. Azért, hogy bele ne rohanjon, balra kapta a kormányt. Ahol viszont éppen akkor ért oda a soltvadkerti hívekkel a Volkswagen.


A borzalmas erejű ütközésben azonnal életét vesztette a vétlen Volkswagen jobb első ülésén helyet foglaló, 76 esztendős asszony, Nyúlné Pannika néni, a Karitász soltvadkerti tagja. A kocsiban rajta kívül egy házaspár volt: a 68 Péli László, soltvadkerti katolikus egyházgondnok, a helyi Karitász vezetője ült a volán mögött, hátul pedig 65 esztendős felesége foglalt helyet.

Mindketten súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. Az Opel vezetőjét a rendőrök megszondáztatták. Ittasnak bizonyult, ezért megbilincselték és vérvételre szállították. Őrizetbe végül nem vették, mert ittassága enyhe fokú volt – azaz 0.8 ezrelék alatti – és kábítószer hatása alatt sem állt. A baleset okozója szabadlábon védekezhet.

A sérült soltvadkerti házaspárt a kiskunhalasi illetve a kecskeméti korházba szállították. Vasárnap kora délután a kecskeméti megyei kórházban meglátogatta a súlyosan sérült Péli Lászlót dr. Bábel Balázs, Kalocsa-Kecskeméti érsek, hogy együttérzését fejezze ki a történtek miatt és jobbulást kívánjon.

A lelki beszélgetést, megerősítést követően a főpásztor megáldoztatta a beteget. Közösen imádkoztak a halasi kórházban fekvő családtagért illetve az utakon közlekedőkért.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés