Dobogós a vadkerti fotós Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2010. november 29. hétfő, 09:47

A soltvadkerti Daróczi Csaba fotóművész több kategóriában is dobogós helyen végzett „az Év természetfotósa 2010”fotópályázaton. „Kezünkben a Föld” kategóriában „Csak egy maradhat” című képe második, „Növények és gombák” kategóriában „Fényvihar” című képe szintén második, „Tájak” kategóriában „Szélplasztika”című fotója pedig harmadik lett. Ez utóbbi alkotása elnyerte „A Pannon ökorégióban készült legszebb tájkép” különdíjat is.


Csak egy maradhat


Az idei pályázatra 204 fotóművész összesen 4556 képpel nevezett be a tizenkét kategóriában meghirdetett versenyre, melyben négyfordulós - a versenyzők által az interneten is nyomon követhető - rendszerben értékelt az Eifert János fotóművész elnökletével bíráló héttagú zsűri. Csaba, aki több hazai és nemzetközi szakmai elismerés birtokosa, másfél évtizede vesz részt rendszeresen ezen a versenyen, ahol több alkalommal is bekerült a legeredményesebb pályázók közé és számos különdíjat is elhozott.


Szélplasztika


Mint mondja, a fényképezés számára az önmegvalósítás eszköze, minden kattintást úgy igyekszik elkövetni, hogy az mindig többet nyújtson a néző számára a megszokott látványnál. A kezdetekben a természetfotózás töltötte ki teljes egészében fotótevékenységét, de mára már a képalkotás más területeire is elkalandozott, és a diaporámák készítése is kedvenc tevékenységei közé tartozik.


Fényvihar


A fényképezés szinte átalakította az egész életem, életformámmá vált. Más szemmel nézem a világot is, amióta a keresőt a szemem elé emeltem-vallja.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés