Szezon végén is megtelt a kemping Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2010. november 23. kedd, 12:58

Ismét megtelt a hétvégén a kiskőrösi kemping. Az országos kemping szövetség ugyanis itt rendezte meg hagyományos Márton-napi víkendjét. A találkozóra közel ötven lakókocsi és lakóautó érkezett. Szerencséjük volt: az időjárás is segítette őket a kellemes pihenésben, hiszen a hétvégén szinte folyamatosan sütött a nap.


Közkedvelt a kiskőrösi kemping: nyáron előfordult, hogy talpalatnyi szabad hely sem volt – elemzi az idei szezont Komlósi Gergely, a fürdő és kemping üzemvezetője. A fiatal szakember elégedett a látogatottsággal, amely áprilisban és májusban rekordot döntött.

Ennek is köszönhető, hogy a tavalyihoz képest minimálisan ugyan, de nagyobb bevétellel számolnak. November elsejéig 800 külföldi és mintegy 700 magyar vendég vette igénybe a szolgáltatásaikat. A magyarok mintegy 2000 éjszakát, míg a külföldiek 8000 éjszakát töltöttek összesen Kiskőrösön.

Honnan érkeztek a kempingezők?
- A legtöbben Németországból, Hollandiából és Ausztriából. De voltak lengyelek, svájciak, belgák, olaszok. Körülbelül tíz európai országból látogatnak el hozzánk, főként visszatérő vendégek.

Hogyan tudják a tájékozódásban segíteni a vendégeket?
- Saját magam vagyok a tolmács, sokat beszélgetek velük a kempingben. A városban pedig a Tourinform Iroda munkatársa van a segítségükre. Emellett a városlakók is szívesen elmagyarázzák a távoli turistáknak az útvonalat, ha éppen valamit keresnek.

Emiatt nagyon dicsérik a vendégek a helyieket a készséges hozzáállásukért. Hozzánk egyébként főként nyugdíjasok érkeznek, sokan csoportokban, és átadják egymásnak a tapasztalataikat a várossal kapcsolatban.

Miben kérnek leginkább segítséget?
- Szóvá tették, hogy a területen megáll a víz. A májusi nagy esőzések idején a kemping egy része ugyanis vízben állt. Próbáltuk leszivattyúzni, de ez hosszútávon nem hozott sikert, amit azután a vendégek is beláttak. Kezdetben az új beléptető rendszer sem nyerte el a tetszésüket, hogy a karórát kell viselniük, de aztán ezt megszokták.

A visszatérő vendégek már azt is tudják, kitől kell friss tojást, mézet, baromfit venni. Házhoz mennek füstölt kolbászért, Tabdira pedig kijárnak a Sinkovicz és Kiss Borászatba borkóstolóra.


Sokszor azt láttuk, hogy kitehették volna a megtelt táblát. Nincs igény a bővítésre?
- A parkolók kiépítésével kicsit csökkent a kemping területe, de sokkal komfortosabb, szebb lett az előkert. Igaz, így hátrafele tudunk csak terjeszkedni, ott viszont kevés a fa. A ritkán használt teniszpályát is olykor belakták a vendégek, mert már nem volt máshol elég hely.

Kis gondot jelent az is, hogy van, aki hónapokra itt hagyja a lakókocsiját, és a frissen érkezőknek nem jut terület. Ezen változtatni szeretnénk. És azon is, hogy szabadon foglalják el a helyüket. Ki kellene parcellázni a kempinget, mert akkor sokkal gazdaságosabban lehetne elhelyezni a lakóautókat és sátraikat. Van még egy eddig nem használt terület, a termálfürdő mögött, ha azt kipucolnánk, ott is 10-15 kempingező el tudna férni, ráadásul árnyékos helyen.


Minek tudható be a látogatottság növekedése?
- Vélhetően annak, hogy egymásnak adják át jó tapasztalataikat a vendégek. Másrészt a fürdő korszerűsítése, és a tanuszoda elkészültével már nemcsak a nyugdíjas német turistákat vonzza a kemping, hanem a kisgyermekes családokat is. Szerveztünk kemping találkozókat is, ami jó hírét vitte a városnak. Most is érkeztek hozzánk vendégek egy nagy baráti társaság szervezésében.

Szilveszterre pedig bejelentkezett egy 30-40 fős vendégsereg.

Tavaly nagy port kavart, hogy a téli két ünnep között zárva volt a fürdő. Most mi várható?
- Nyitva leszünk, és várjuk a fürdőzésre vágyókat. Minden szolgáltatásunk üzemelni fog.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés