Hastánc a csárdában Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2010. november 15. hétfő, 14:19

Bájos táncot lejtő, lenge öltözetű hölgyek egész koszorúja ejtette ámulatba mindazokat, akik elfogadták Deli László és neje, Erzsike meghívását a már ötödik alkalommal szervezett „Piroska hastáncos műsoros estre” a Kőrösi Csárdába.


Az est háziasszonya, Erzsike improvizációs elemekre épülő nyitótánca és a Kishercegnők – Bacsa Vivien, Rapcsák Kinga, Opauszki Viktória, Mihály Emese- után sorra mutatkoztak be produkcióikkal az időnként kígyózó, akrobatikus mozdulatokat sem nélkülöző, időnként pedig csábítóan buja hastáncot lejtő hölgyek.

Villogtak a vakuk, folyamatosan működtek a kamerák, hiszen a helyi és környékbeli táncosok között olyan nagynevű, a szakmában elismert táncosok is itt voltak, mint a hastánc hazai nagyasszonyaként ismert Tia Kecskemétről, vagy Nagy Judit - művésznevén Jázmin - és tanítványai Bajáról, illetve - Hannah – alias Mayerné Répási Adrienn Kalocsáról.


Mint azt Erzsike elmondta, sokan vannak a táncos hölgyek között, akik bemutatókon, előadói esteken osztják meg a nagyközönséggel tudásukat, de a legtöbben a maguk örömére, egyéniségük kiteljesítésére mozognak, és az önkifejezés eszközének tekintik a keleti kultúrákban a mai napig rituális táncot.

További képek a cikk galériájában >> (Hastánc a csárdában)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés