Itthon tartották az esküvőt Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2010. november 12. péntek, 14:05

A kiskőrösi Weiszhaupt Edinát bár Németországba sodorta a sors, azért szülővárosában álmodta meg az esküvőjét. Gábor, az őt mindenben támogató társ természetesen az ötlet mellé állt. Már csak azért is, mert mindkettőjük rokonai, barátai itt élnek az Alföldön.


"Már gyermekkoromban erősödött bennem az érzés, hogy egy nemes feladatot  válasszak hivatásomul, melyhez egy nagyon nehéz és felelősségteljes út vezetett. Embereken segíteni, életet menteni! Belgyógyász orvosként, a rezidens képzésem második évében adódott a lehetőség, hogy külföldön tudjam ismereteimet tovább fejleszteni" – mondta bemutatkozásul az ifjú feleség.


- Pár hónapom maradt, lelkileg és tudásban is felkészülni a nagy változásra. Amikor is egy találkozás, gyökeresen megváltoztatta az életemet. Egy szegedi hangulatos teaházban ismertem meg Gábort, aki Bugacon töltette gyermek éveit, majd Gépészeti szakirányt választva Ausztriában általános gépészmérnökként végzett.


Családcentrikussága és gyerekszeretete miatt élete új irányt vett, hazajött és tanári diplomát szerzett. Mindkettőnk életében nagy szerepet játszott Szeged. Az első találkozásunk a Teaházban történt, ami a jövőnket is megpecsételte: szerelem volt első látásra! Olyannyira, hogy Gábor az addig kitűzött céljait feladva, velem tartott Németországba. Majd már itthon egy estén, édesapámtól kérte meg a kezem.


Ezen a napon már mindketten tudtuk, hogy a szerelmünk egy életre szól. Mivel a rokonság és az ismerősök Magyarországon élnek, így az esküvőt mindenképpen itthon szerettük volna megtartani. Gábor kívánságára sátorban, az én kívánságom szerint pedig Kiskőrösön volt a nagy nap.  A 212 vendég között 20 német barátunk is eljött. Életünket és a céljaink eléréséhez nyújtott segítséget, hálával köszönjük szüleinknek.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés