Kinek érdemes multifokális szemüveget választani? Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2010. november 10. szerda, 14:27

A mai korszerű szemüveggyártási technológia lehetővé teszi, hogy egy szemüveggel élesen lássunk távolra, fél közelre, illetve közelre is.

Azok, akik ez idáig külön szemüveget használtak olvasáshoz, tévénézéshez, autóvezetéshez ma már választhatják a multifokális szemüveg lencsét, amely ezeket a látás problémákat egyszerre orvosolják.

A legfejlettebb szemüveglencsék tervezésénél figyelembe veszik a páciens egyedi igényeit. Például mennyi időt tölt számítógép előtt, használja-e sportolás közben, mennyit vezet autót, vannak-e egyedi szokásai, hobbija?

Az igényeknek megfelelően ezeket a szemüveglencséket készítik fényre sötétedő kivitelben. Erősebb dioptria esetén lehet vékonyított változatban is kérni, illetve létezik 100% UV szűrős, és extra törésálló alapanyagból is.
Sokakban felmerül a kérdés, mi történik, akkor, ha az új szemüveg nem váltja be a hozzáfűzött reményeket?

Ha ez a kétely felmerül, van mód választani, olyan multifokális lencsék közül, amelyek megszokására a gyártó cég garanciát vállal. Hat hónapig használható az új szemüveg garanciaidőn belül, anélkül, hogy félnünk kellene a megszokási nehézségektől. Ezek a szemüveglencsék védőbevonattal vannak ellátva, amely biztosítja tartósságukat, és a legjobb fényáteresztést biztosítják hosszúidőn keresztül.

Érdemes az optikai szaküzletekben érdeklődni az aktuális ajánlatokról, illetve minden esetben kérje ki szakember véleményét.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés