Több ezren ünnepeltek a Sárfehér Napokon Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2010. október 29. péntek, 08:59

Szinte nem volt olyan hobbi, kulturális, sport vagy egyéb szenvedély, amit ne lehetett volna megtalálni a XXVII. Sárfehér Napokon, Izsákon. Annyi program várta a lakosságot és a hozzájuk érkező vendégeket, hogy kisbetűkkel is megtöltött egy A4-es oldalt a meghívó.


Számos helyszínen egyszerre folytak az események, mégsem bánkódott senki, hiszen kedvére válogathatott a kellemes kikapcsolódást biztosító 50 program közül. A három napos ünnepségen a délelőtt többnyire a lovassport szerelmeseinek adott szórakozási lehetőséget.

Itt rendezték meg az Országos Fogathajtó Bajnokság futamát, a Várady Jenő és Nagy István Emlékversenyt a városszéli fogathajtó pályán, ahova nem kis hírességek – köztük Lázár Vilmos többszörös világbajnok – is ellátogatott.


Zenei kínálatban sem szűkölködött a rendezvény, fellépett a három nap alatt a Városi Vegyeskar, az Izsáki Reneszánsz Furulyaegyüttes, Mága Zoltán és az Angyalok, az izsáki kötődésű Csengery Ottilia, a Sárfehér Néptáncegyüttes, a Városi Mazsorett Csoport, a DLC7 tánccsoport, és Ladányi Alíz tánciskolája. Koncertet adott Galambos Lajos, Bangó Margit, Aradszky László, Az Irigy Hónaljmirigy, az Ismerős Arcok, a Főnix együttes és még sokan mások.


Motorra pattant közel hétszáz motoros, hogy felvonulásukkal népszerűsítsék a motorozást, mint a szabadság érzését. A veterán katonai járműveknek is nagy sikerük volt az utcán nézelődők körében, csak úgy, mint a finom borokat, pálinkákat kínáló borutcának. Vasárnap az eső ugyan majdnem elmosta a felvonulást, de az izsákiak nem adták fel, kocsikra ültek és elkergették a felhőket.

Több százan figyelték és tapsolták a szüreti menetet a kordonok mögül. Este tűzijáték zárta a rendezvényt.

További képek a cikk galériájában >> (Több ezren ünnepeltek a Sárfehér Napokon)

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés