Rendőrségi hírek 2010 október Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2010. október 27. szerda, 10:57

5 nap, 2 autó, 8 hónap

Nyolc hónap börtönre ítélték J. Pál kiskőrösi lakost, aki öt nap alatt két autót lopott el. Egyet Akasztón a Mária-napi búcsún, egyet pedig Kiskőrösön, a Luther téri parkolóból.

A rutinos tolvaj feltörte a zárat, majd a filmekből ellesett technikával, az indító kábelek összeérintésével indította be a kocsikat.  A rendőrök azonban hamar a nyomára akadtak, a bíróság letartóztatta, így nemsokára már előzetesben csücsült. Az első autólopásnál - mint kiderült - bevont az akcióba egy fiatalkorút is, emiatt a büntetőügy a Kecskeméti Bíróság Fiatalkorúak Tanácsa elé került.

A másik esetben azonban "szólóban" indult a kocsi-szerzési bevetésre, így ez az ügye a kiskőrösi ügyészség és bíróság hatáskörében maradt. A kecskeméti bíróság még nem hozott ítéletet, ezért ez majd növelni fogja később a kiskőrösön kapott 8 hónapot. A gépkocsikat tulajdonosaik visszakapták.


Szex közben lopott

S. Ildikó kiskőrösi lakos úgy gondolta, hogy szexuális szolgáltatásból szerzett anyagi javakkal gyarapítja bevételét, ezért tiltott kéjelgéssel próbálkozott a Kiskőrös-Akasztó közötti főútvonalon.

A leányzó vállalkozását várakozáson felüli siker koronázta, hiszen egy akasztói delikvens farzsebéből aktus közben sikerült elemelnie 230 ezer forintot. Egy keceli férfit pedig 180 ezer forinttal nyúlt le „munka” közben. A sértettek azonban nem hagyták annyiban, és feljelentették a leányzót, akit a bíróság október 6-án 6 hónap börtönbüntetésre ítélt.

Mindemellett kötelezték arra is, hogy az eltulajdonított „zsebpénzt” maradéktalanul szolgáltassa vissza.


Autót is lopott a lakásbetörő


Egy év jogerős szabadságvesztésre ítélte autólopás miatt J. Károlyt októberben a Kiskőrösi Városi Bíróság. A Renault és a Lada Szamara alkalmi „tulajdonosát” még januárban kapták el a zsaruk, és azóta előzetesben ült. Közben ugyanis kiderült, hogy két, tavaly decemberben elkövetett soltvadkerti lakásbetörés is a számlájára írható, ahonnan elektromos kerékpárt, valamint 15 ezer forint készpénzt vitt magával. A gépkocsik és a kerékpár megkerült, a pénzt azonban már elköltötte a betörő - tudtuk meg dr. Csanády Zsolt vezető ügyésztől.


Kibontotta a drótkerítést
Traktoralkatrészeket, villanymotorokat, fémalkatrészeket lovasított meg egy Kiskőrös környéki tanyáról egy eddig ismeretlen elkövető. A 190 ezer forintos zsákmányhoz úgy jutott hozzá a lakatlan tanyán, hogy kibontotta a drótkerítést.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés