Idősek napja a szeretetotthonban Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2010. október 27. szerda, 08:19

Mindig megható és bensőséges ünnepségen köszöntik az időseket október közepén a Jó Pásztor Szeretetotthonban.


Kissné Volák Ildikó intézményvezető és kollégái az otthon aktív lakóival karöltve mindig már hetekkel előtte készülnek a nagy eseményre, hogy sokáig mindenki számára emlékezetes maradjon a jeles nap. Nem volt ez így másként idén sem. Az istentisztelet kezdetére - mint minden évben - most is zsúfolásig megtelt az imaterem.


Lupták György esperes a tartalmas, és boldogságban megélt időskor fiatalító erejéről beszélt. Arról, hogy minden életszakasznak megvan a maga szépsége és küldetése. Ha nehéznek is érezzük a ránk mért feladatokat, ne csüggedjünk, hanem bátran forduljunk a Jóistenhez, aki meghallgatja imáinkat és megkönnyíti gondjainkat.

Az istentisztelet után az otthon lakóinak kedves műsora következett. Majd Domonyi László polgármester a városvezetés nevében köszöntötte a szépkorúakat az idősek napja alkalmából.   
Mint mondta, nagyon érdekes kérdés, hogy meddig fiatal valaki és mikor kezdődik az időskor.


Ha van feladatunk, célunk és van mit tennünk, akkor még van helyünk a világban, legfeljebb egy kicsit lassabban, de annál bölcsebben végezzük a dolgunkat- hangsúlyozta a polgármester. Majd virágcsokrot adott át és jó egészséget kívánt az otthon legidősebb lakójának, a 91 esztendős Brada Istvánnénak.

A polgármester után Szabóné Lovász Márta, a kerület önkormányzati képviselője beszélt a nagyszülők nélkülözhetetlenségéről.
- Mint óvónő, nap, mint nap szembesülök azzal, milyen csodálatos dolog, ha egy család hétköznapjaiba még be tud segíteni a nagymama.


Az otthon "legszépkorúbb" lakói: a 91 esztendős Brada Istvánné és a 88 éves Aszódi István


Jó, ha anyát mentesítve, a mami a rendezvényekre süt egy-egy süteményt, de az is nagy könnyebbség, hogy van, aki vigyáz a gyermekekre, ha betegek, és nem kell szabadságot kivennie egyik szülőnek sem.

Ezek apróságoknak tűnnek, mégis egy család életében óriási dolgok - mondta Szabóné, majd virágcsokorral és kedves szavakkal köszöntötte az otthon legidősebb férfi lakóját, a 88 esztendős Aszódi Istvánt.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés