Rendőrségi hírek a kistérségből (2010. október) Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2010. október 21. csütörtök, 12:40

Birkapörköltre vágyott; alkalmi tolvaj Császértöltésen; fellökte a motorost...
Birkapörköltre vágyott

Egy anyajuhot lopott el a nyájból a legelőről Izsák külterületén egy éhes tolvaj október másodikán. A 34 esztendős fiatalember a harmincezer forint értékű állatot hazavitte, levágta, de mielőtt még megfőzte, vagy értékesítette volna, elkapták a rendőrök.


A tudás hatalom

Közel egymillió forint értékben szedett össze egy keceli lakás nappalijában a hívatlan éjszakai látogató Herendi porcelán tárgyakat és készpénzt. A tulajdonos nem tartózkodott otthon, a betörő kihasználta a lehetőséget, és mivel tudta, hol rejtették el a bejárati ajtó kulcsát, így nem volt nehéz bejutnia a lakásba.


Felírták a rendszámát

Hiába futott, elkapták az alkalmi tolvajt Császártöltésen. A 62 esztendős, battonyai M. J. egy 87 éves idős néni házából szaladt ki az ott zsákmányolt százezer forinttal, ám egy arra járó helyi lakos észrevette a sebtében távozó férfit. Látta, amint az beszáll a közelben parkoló autójába és sietve elhajt. A rendőrök gyorsan az elkövető nyomába eredtek és a pénzzel együtt elkapták a betörőt.


Kirámolt melléképület

Október 17-én reggelre virradóra vették észre egy izsáki lakóházban a tulajdonosok, hogy meglopták őket. Az egyik melléképületből gumiabroncsok, alumínium felnik, valamint egy Stihl láncfűrész tűnt el, összesen 1 millió 810 ezer forint értékben.


Fellökte a motorost

Súlyos sérüléssel került kórházba az a 17 esztendős soltvadkerti motoros fiú, akit október 5-én ütött el egy 39 éves nő Mercedes Vito kisteherautójával. A Me3rcedes Kiskőrös irányába haladt, majd a Hősök tere után balra akart kanyarodni, de nem adott elsőbbséget a vele szembejövő motorkerékpárosnak. Az ütközést már nem tudták elkerülni: a földre került fiú nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.


Szekrénynek ütközött

Nagy sebességgel akarta bevenni a kanyart K. J. soltszentimrei lakos a csengődi Dózsa-Petőfi út kereszteződésében október 9-én, a hajnali órákban. A kisodródó gépjármű nem tudott megállni, ezért nekiment az út szélén lévő elektromos kapcsolószekrénynek, majd továbbhajtott. A baleset okozója a későbbiekben sem jelentkezett a rendőrségen, sem pedig a Kőrösvíz Kft-nél, az elektromos szekrény tulajdonosánál. A helyszíni szemle adatgyűjtéséből azonban kiderült az elkövető kiléte, így a 26 esztendős gyorsulási bajnoknak most szabálysértésért kell felelnie a törvény előtt.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés