Fülöpszállásról a Parlamentben Nyomtatás E-mail
Írta: sajtoteam   
2010. október 21. csütörtök, 12:16

Hungarikumok címmel a Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum Egyesület csapatversenyt hirdetett a Kárpát–medence általános iskoláiban tanuló 12-14 éves diákok részére.

Az internetes fordulók alapján a legjobb 27 csapatot hívták meg a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezett döntőbe, ahol valamennyi diák hungarikumot kapott, valamint egy meghívást a „Hungarikumok a Parlamentben III.” konferenciára, az Országház Főrendiházi termébe.

A fülöpszállási Herpai Vilmos Általános Iskola „Zöldkörös” diákjai így jutottak el a parlamentbe, ahol falujuk jó hírét öregbítették. A Kárpát – medence szellemi, kulturális, természeti értékeiből, feltalálóinkból, sportolóinkból, hagyományinkból, néprajzi értékeinkből, híres magyar termékeinkből kiválóan felkészült csapat becsülettel helytállt a verseny során: az országos vetélkedőn nyújtott jó teljesítménnyel a 15. helyen végeztek.

Az értékes helyezés lehetőséget biztosított a konferencián való részvételre, ahol művészek, vállalkozók, termelők, mesterek, különböző szakemberek, politikusok előadásait hallgatva, sok új és érdekes ismeretet, tudást szerezhettek a Kárpát–medence kincseiről, hungarikumainkról. Különleges élmény és megtiszteltetés volt számukra, hogy jelen lehettek ezen a konferencián.

A ”Zöldkörösök” csapat tagjai: Békési Erzsébet, Csomos Erika, Soltész. Nikolett. Felkészítő tanáruk: Milkovicsné Gombás Gabriella volt.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés