Get Adobe Flash player
Egy év alatt lett twirling bajnok Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2010. október 18. hétfő, 14:00

Jó kezekben vannak a kiskőrösi twirlinges tanítványok, hiszen edzőjük, Nánai Réka második helyezést ért el az Európa Bajnokságon.

A gyógytornásznak készülő szegedi másodéves egyetemista lassan tizenegy éve forgatja a mazsorett botot, öt esztendeje pedig tanítja is a gimnasztikus elemekkel tarkított mazsorett színpadi látványtáncot, azaz a twirlinget.

- Az EB-nek Kaposvár adott otthont, ahol mintegy másfélezer fiatal versenget - meséli Réka, aki alig egy éve ismerkedett meg a twirlinggel, de máris a legjobbak között van. - A különböző táncstílusok között a mazsorett is szerepelt, én pedig természetesen ebben a kategóriában indultam.

A bajnokságot egy kvalifikációs verseny előzte meg Szegeden, ahol a két és fél perces szóló produkciómmal továbbjutottam a budakalászi országos versenyre. Itt harmadikként végeztem, így kerültem be az EB-re

Ki segít a felkészülésben?
- Egy személyben vagyok versenyző, valamint a magam edzője is. Így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a szép eredmény mellé az edzőnek járó jutalmat is saját magam vehettem át. A ruhámat is magam terveztem, a selyem zöldes-feketét éreztem leginkább a zenémhez illőnek, ami egy ír tánc volt. A tánclépéseket a youtube-bon néztem meg, szóval tényleg amatőr módon állt össze a produkcióm.

Mennyi idő alatt készültél fel?
- Három hetet adtak rá. Esténként a kollégium mögötti kis udvarban gyakorolgattam 2-3 órát. Titokban készültem, csak édesanyám és a barátnőm tudott róla.

Voltak nehézségeid?
- Nagyon izgultam azért, mivel nem mertem felvenni a szemüvegemet a produkciónál. A többi tánchoz beállított erős reflektorok sem kedveznek a mazsorett táncosoknak. Engem is többször elvakítottak, úgyhogy a rutin és a begyakorlott mozdulatok jól jöttek, hogy „érezzem” a botot, mert néha szinte nem is láttam.


Tapasztalatok?
- Hagyományos mazsorett zenére komponáltam a táncot, míg a többiek inkább parketttáncot választottak. A győztes például szambára koreografált produkcióval nyert.

Jövőre ismét megpróbálod?
- Természetesen. Már vannak elképzelésem a jövő évi versenyre. Mindenféleképpen jobban be kell gyakorolni a tánclépéseket és viszek majd bele gimnasztikus, akrobatikus elemeket is. Például spárga, esetleg cigánykerék, vagy boogie biztosan lesz benne. A tánclépések és a botforgatás mellett sportosabbra akarom venni a figurát.

Most mivel telnek a napjaid?
- Hét közben tanulok, hét végén pedig felkészítem a Vadmacska mazsorett csoportot a novemberi fesztiválra. A twirlinges lányokkal márciusban indulunk versenyen, úgyhogy most nem unatkozom.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés