Hatalmas belső tér, napfényes tető a megújult Petőfiben Nyomtatás E-mail
Írta: Vargáné Nagy Melinda   
2010. október 18. hétfő, 10:07

Csodálatos környezet fogadja a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóit és dolgozóit az új tanévben. A közel 600 millió forintos európai unós támogatásból finanszírozott beruházással szinte az egész épület megújult. Grausza Jánosné elmesélte, hogy a legtöbbet elhangzott kifejezés a „de szép”, „de csodás” volt.


- Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen, külsejében, belsejében teljesen megújult, korszerű és hatalmas épületben dolgozhatunk. Harmonikus színeket választottunk, mind a mosdók, mind a termek és az ajtók színének.

A gyerekek többnyire még keresik a helyüket, sőt volt már, aki el is tévedt az átjáró megépítése miatt megnövekedett térben. De minden folyosószakaszon ügyeletes segíti a tájékozódást, és a rend fenntartását. Dicsérjük a tervezők munkáját, hiszen az átjáró folyosón a tetőszerkezetet úgy alakították ki, hogy minél több napfény érje a helyiségeket.


A két eddig különálló épületszárny egybenyitásánál óriási teret kaptunk, teli napfénnyel, így az itt elhelyezett növények várhatóan szép nagyra fognak nőni. Ezúton is köszönjük azoknak a szülőknek a pozitív hozzáállását, akik a lakásukat kinőtt növényeiket az iskola javára felajánlották.


- Jelenleg még az étkeztető és a melegítő konyha berendezésének munkálatai folynak. Ide egyelőre a régi bútorokat hozzuk addig át, még az eszközbeszerzési pályázaton nyert asztalok, székek, edények megérkeznek.


Most még ugyanúgy, mint a tantermekben, a régi bútorokkal kezdtük az évet. Ami inkább hiányzik, az a játszótéri játékok. A szünetekben kellemesebb elfoglaltságuk lesz a gyerekeknek, ha már egy modern, EU konform játszótér várja őket az udvaron, mely szintén része az eszközbeszerzési pályázatunknak - mutatta be a megújult intézményt Grausza Jánosné.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés