Új lemezt készít Boldoczki Gábor Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2010. október 18. hétfő, 09:08

Boldoczki Gábor kiskőrösi trombitaművész új lemezzel örvendezteti meg rajongóit a Zene világnapja alkalmából - tudtuk meg a zeneművész édesapjától, Boldoczki Sándortól, a zeneiskola tanárától.


(fotó: Marco Borggreve)

Az október elsején megjelenő CD-n idősebb és ifjabb Bach oboára írt versenyműveit szólaltatja meg, a világon elsőként trombitán Gábor. A felvételeken a Liszt Ferenc Kamarazenekar közreműködik, akikkel már a 2002-ben kiadott, első lemezén is együtt játszott a világhírű kiskőrösi trombitaművész.

A zenei lemez hanganyagát koncertkörúton mutatja be hazánkban és Európában Boldoczki Gábor. November 11-én Pécsett, december elsején a budapesti Olasz Intézetben, majd év végéig egyebek között Antwerpenben, Berlinben, Frankfurtban és Düsseldorfban is lesz lemezbemutató.

Fiatal kora ellenére Boldoczki Gábor már számos rangos zenei elismerés birtokosa. Ő lett a párizsi Maurice André trombitaverseny győztese 1997-ben, majd pedig a rangos német ECHO Klassik zenei díjat kapta meg, “Az év hangszeres zenésze” kategóriában 2008-ban.

A 34 esztendős trombitavirtuóz mindamellett, hogy a Zeneakadémia tanára, fáradhatatlanul koncertezik Európában, Latin-Amerikában és Kínában. Idén nyáron kiemelt szólista volt a németországi Meckleburg-Elő-Pomeránia tartományban rendezett kéthónapos zenei fesztiválon, ahol 3 ősbemutatót és 16 önálló koncertet adott, s amelyen mintegy 55 ezren csodálhatták meg a kimagasló tehetségét.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés