Get Adobe Flash player
A nagymama, aki száll unokái rendelkezésére Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2010. szeptember 30. csütörtök, 07:03

A Kiskőrösről származó Pazdernyik Ildikó már hosszú évek óta New Yorkban él, párjával Paul McKeighannal. Amikor megtudták, hogy ikreik lesznek, azonnal értesítették a magyarországi rokonságot.

Jarjabkáné Erzsi, Ildi nővére és a Pazdernyik nagyszülők itthon izgultak a kismamáért és alig várták, hogy megpillanthassák a babákat. Addig azonban Ildikónak tartogatott a várandósság néhány nehéz napot. Terhességi cukorbetegség, magas vérnyomás, végtagzsibbadások, ödéma, szívritmuszavar, szóval nem volt könnyű az elmúlt pár hónap.


A június 4-én reggel Ildikó gyorsan elintézte az apró-cseprő ügyeit, levizsgáztatta az autót, bevásárolt, aztán beugrott a kórházba egy rutinvizsgálatra, ahonnan már nem engedték ki. Az egyik babának alig volt szívhangja, Ildikó mája és veséje pedig már majdnem leállt.

A terhességi toxémiának egyetlen gyógymódja volt: a terhesség 32. hetében azonnal világra kellett segíteni a babákat. Amerikai idő szerint 17 óra 27 perckor (Magyarországon akkor 23 óra 27-et mutatott az óra) megszületett Bryce Bence és még ugyanabban a percben öccse Jaydon Kende is.


Az ikrek életük első hónapjait a New York-i Vassar Brothers kórház jól felszerelt, koraszülött intenzív osztályán töltötték. Ildikó nagy örömére a világhírű, magyar származású orvos dr. Steven Kovacs vigyázott a babák egészségére. Ő volt az, aki korábban egy 27 hetes csecsemőn hajtott végre sikeres szívműtétet.

Mára szerencsére mindkét baba otthon van, sőt Pazdernyik Erzsi mama is Amerikába repült, hogy segítsen a lányának. Először csak hat hétre tervezte a kint tartózkodást, aztán még egy hónappal megtoldotta a kiküldetést. A kisfiúk rögtön megnyugszanak Erzsi mama kezében, mosolyognak rá, ha énekel nekik, és szorosan kapaszkodnak az ujjaiba.

Erzsi mama még a vejét is elvarázsolta ízletes magyar főztjével, Paulnak a töltött káposzta és a sajttal-sonkával töltött hús a kedvence. A család itthon maradt tagjai pedig skypon követik az eseményeket. Mint mondják, az ikrek ugyan dupla izgalmat nyújtottak a családnak, de az öröm megsokszorozódott.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés