Játékkal az ovisok biztonságáért Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2010. szeptember 29. szerda, 10:05

Rendőr Robi és a csínytevő Rosszcsont Ricsi bábfigurák megérkeztek Kiskőrösön a Mohácsi úti óvodába, hogy Birkás Kálmánné Ilike óvó néni közreműködésével megtanítsák a nagycsoportosokat a helyes, biztonságos közlekedés és viselkedés szabályaira, valamint arra, hogy mi módon vigyázhatnak magukra.

Hogyan kerülhetik el a számukra veszélyes szituációkat, a "bűnözőkkel" történő találkozásokat?


Az „Ovi-zsaru” bűnmegelőzési program az ősszel nemcsak a Mohácsiban, hanem az erdőtelki óvodában is beindul Kiskőrösön.
A program több modulból áll, amely a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve mesékre, történetekre, szerepjátszásra épül - mondja Birkásné Ilike.

Az első foglalkozáson Kuti Erika rendőrszázados, a rendőrség bűnmegelőzési főelőadója egyenruhában tart a kesztyűbábokkal játékos foglalkozást a gyermekeknek, a többi foglalkozást tematikájukba építve az óvónő tartja.

A Székesfehérvárról útjára indult program tavasszal már a főváros óvodáiban nagy sikerrel debütált, most pedig a vidéki óvónők számára is tartottak felkészítő tanfolyamot, hogy kellő szakértelemmel tanítsák a kicsiket. A kesztyűbábokat pedig akár a gyerekek is felhúzhatják, hogy segítségükkel megelevenítsék az életszerű helyzeteket.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés