Get Adobe Flash player
Naszvadon a Sasok Nyomtatás E-mail
Írta: Lupták György   
2010. szeptember 29. szerda, 09:48

Haris József polgármester úr és Lucza János jegyző úr kiskőrösi látogatásaik alkalmával többször is szorgalmazták, hogy szívesen látnák a Sasokat a Naszvadi Napok rendezvényén. Nos, erre az énekléssel egybekötött látogatásra most végre sor került.


Az esős időjárás sajnos nem volt kegyes a vendéglátókhoz, a szombati rendezvényeket gyakorlatilag elmosta az eső. Szerencsére, a Sasok mindkét fellépése a vasárnapra esett, így bíztunk az időjárás jobbra fordulásában.
Délelőtt az evangélikus templomban énekeltünk, teli templom előtt. A padsorokban számosan voltak a távolabbi Léváról, de természetesen Kiskőrösről is.

A helybéliek pedig örömmel hallgatták a magyar nyelvű igehirdetést e sorok írójának szolgálatában. Délután pedig a szabadtéri színpadon énekeltünk a nagyszámú hallgatóságnak.
Szót kell ejtenem még az utánozhatatlan vendéglátásról. Naszvad minden tekintetben kitett magáért. A Sasok sütemény hegyekkel kellett felvegyék a harcot, napjában többször is. A település vendégei voltunk, a szállodájukban szállásoltak el és a helyi Éder Étteremben olthattuk éhünket és szomjunkat.

Ha ideje engedte, a gyülekezet új felügyelője, Milán Kurucz kalauzolt bennünket. Megismerhettük a gyülekezet (számunkra) új lelkészét, Ján Magyart is.  S egyben szomorúan vettük tudomásul, hogy ő is elkészül a településről, a magyarul jól tudó lelkipásztor katonai lelkészként folytatja pályafutását.

Naszvad, köszönjük!

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés