Családias hangulat a KIE-ben Nyomtatás E-mail
Írta: Boda Zsuzsa   
2010. szeptember 28. kedd, 09:29

Októbertől KIE-Tanodával bővül Kiskőrösön a Március 15. utcában a KIE-Ház szolgáltatásainak kínálata.

Farkasné Gombár Ildikó és Farkas Sándor, a KIE-Tanoda nevelői az általános iskolák felsőseinek kínálnak segítséget délutánonként a felkészülésben és lehetőséget a szabadidő tartalmas eltöltéséhez.

- Az általános iskolások számára csak az alsó tagozatban van napközi, a felsőbb évfolyamok számára már nincs szervezett felügyelet- mondja Ildikó. - Tapasztalatunk szerint sok gyermek cselleng iskola után a parkokban, vagy egész délutánját számítógépes játékokkal tölti. A közös leckeírásra, tanulásra, kikérdezésre már kevés energiája marad az estig dolgozó szülőknek.

A KIE-Tanoda célja, hogy iskola után családias hangulatú felügyeletet biztosítson a gyerekeknek akár este hat óráig. Délutánonként kis csoportokban, az egyéni igényeket figyelembe véve segítünk a házi feladatban, megtanítjuk a gyerekeket módszeresen tanulni, felkészülünk velük a dolgozatokra, kikérdezzük a tananyagot, és angol-német feladatokban is tudunk segítséget adni.

Milyen szabadidős tevékenységeket kínáltok?
- A tanulás előtt és után a gyerekeknek lehetőségük lesz játékra, melyhez társasjátékok, kártyák, pingpong asztal, csocsó áll rendelkezésükre. Minden napra tervezünk egy szervezett szabadidős tevékenységet. Ilyen például a kézművesség, a színjátszás, logikai játékok, nyomkereső, kísérletező szakkör, de lesz filmvetítés is.

A KIE-Ház központi fekvéséből adódóan a gyerekek innen könnyen el tudnak jutni zeneórára, egyéb különórákra. Délután uzsonnát biztosítunk, és speciális étkezési igények esetén akár a hozott ebédet is meg tudjuk melegíteni.

A KIE-Tanoda napközi szolgáltatása nemcsak alkalmanként, hanem rendszeresen, akár egész hónapra igénybe vehető. Jelentkezni és bekapcsolódni év közben folyamatosan is lehet. További információ hétköznap délutánonként kérhető a KIE – Házban. Farkasné Gombár Ildikó és Farkas Sándor minden érdeklődő gyermeket és szülőt szeretettel várnak.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés