Get Adobe Flash player
Felújítások a gimnáziumban Nyomtatás E-mail
2011. május 11. szerda, 14:15

Igény és terv van bőven – nyilatkozta lapunknak Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatóasszony, amikor a gimnázium belső-külső megújulásáról kérdeztük.


Azonban hozzátette: anyagiakban nem bővelkednek. A főállású festő-karbantartójuk munkájára, és a szülői munkaközösség által szervezett jótékonysági bál bevételének egy részére támaszkodhatnak csupán. Az sem mellékes, hogy a korábbi felújításokat is többnyire szülői összefogással valósították meg. Most viszont feltérképezték a kissé leamortizálódott, komor épület szebbé tételéhez szükséges munkafázisokat.

- A legfontosabb a bejárati ajtó felújítása - mondta az igazgató. - Majd a bejárati szélfogó folyosó belső műanyag falburkolatának a cseréje. Ennek költségeit számoljuk most, és vélhetően az új tanévre el is tudjuk készíttetni. A célunk az, hogy a hozzánk érkező növendékeket hangulatos, kellemes környezet fogadja. Mára már az általános iskolák szépen megújultak, korszerűsödtek, a gyerekek ilyen körülményekhez szoktak, ezért mi sem okozhatunk nekik csalódást.

A közeljövő tervei között szerepel a földszinti tanári mosdó korszerűsítése, melyhez az anyagokat már korábban megvásárolták. Az osztálytermek festése sem várathat magára sokáig. A tanári szoba körülbelül 8 éve nem volt festve, és az ablakokra is ráfér a festés.

- A tanterületen is indul egy korszerűsítési projekt - avatott be a tervekbe Szentgyörgyiné. - Felújítjuk a tanterület nagytermét, ahol pálinkafőző tanműhely fog működni. A kivitelezési költséget a vállalkozások szakképzési hozzájárulásából fogjuk finanszírozni. Mint ahogy tettük ezt már tavaly az üvegház építésénél.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés