Get Adobe Flash player
Kisebb lakásokat keresnek a vevők Nyomtatás E-mail
2011. május 09. hétfő, 13:25

Mi történik jelenleg a kiskőrösi ingatlanpiacon? Merre tart, mi a talpon maradás kulcsa? Ezekre a kérdésekre kerestünk választ Major Józseffel, egy kiskőrösi ingatlanközvetítő iroda tanácsadójával.


- Összességében sajnos igaz Kiskőrösre is, hogy pang az ingatlan piac – szögezte le a szakember. – Annak ellenére, hogy jelentős az előzetes várakozás az Új Széchenyi terv iránt. Amelyről állásfoglalások már megjelentek, de konkrétumok még nem. Az biztos, hogy munkahelyteremtő beruházások, például ipari csarnokok, feldolgozó üzemek építésének támogatása várható. Ez élénkíti az ingatlanforgalmat, és az építőipart is.

Hogyan hat ez vissza a lakásépítésre, illetve a lakás kereskedelemre?

- Ez a terület igen jelentős mozgatórugója az építőiparnak. Itt a legnagyobb várakozás a vonzó szociálpolitikai támogatást kíséri. Ha ez megvalósul, akkor beindulhat a kereslet. Nem csak a használt lakások, hanem az új építésűek iránt is.

Milyen ingatlanok kelendőek most a városban?
- A szakma a válság kezdetén azt hitte, hogy megnövekszik majd a használt lakások kereslete. Meglepetésre nem így történt. Sőt pont fordítva.

Mi ennek az oka?
- Az, hogy a régi házak, lakások energia pazarlóak. Elavult műszaki állapotban vannak. Amit jól tudnak a vevők.

Leszögezhetjük, hogy jobban fogynak az új lakások?
- Jobban, de ne gondoljunk itt sem jelentős forgalomra. A kisebb alapterületű új lakásokat keresik, de nem olyan nagyságrendben, mint korábban. Miközben a városban van igény a luxuslakásokra is, de minimális számban. A vevő diktál, és akkor lesz üzlet, ha enged az árból a tulajdonos. Az eladóknak pedig akár évekig tartó eladási ciklussal kell sajnos számolniuk.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés