73 milliós hiány Nyomtatás E-mail
2011. május 09. hétfő, 09:05

Domonyi László hivatalos távolléte miatt Horváth János alpolgármester vezette az április 27-i testületi ülést, amelyen több mint tíz napirendi pontban hoztak döntést a városatyák.
- A 2010-es év 73 millió forintos működési hiánya fokozott takarékosságra, és minden kiadás alapos átgondolására kell, hogy inspirálja a képviselő-testületet – hívta fel a figyelmet Horváth János, a 2010. évi költségvetés teljesítéséről szóló beszámoló megtárgyalása kapcsán. Az alpolgármester ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy tavaly jelent meg először teljes egészében a két új intézmény beruházásának 15 évre szóló terhe. Ennek ellenére a tényleges működési hiány a tervezett mintegy harmadát éri el.

A napirendi pont megvitatása kapcsán Boldoczki János pénzügyi osztályvezető arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a pénzügyi folyamatokat tekintve a két legfontosabb tényező az önkormányzatot terhelő adósság-, valamint a kötvényállomány. Az előbbi tekintetében az előző év hasonló időszakához képest negatív változásról kell beszélni, hiszen a folyószámla hitel több mint 70 millió forinttal emelkedett az előző év hasonló időszakához képest, míg a kötvényállományban javulás történt. Az előző év hiányát a rendelet külső finanszírozás bevonásával, azaz hitelfelvétellel tervezi kezelni.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés