Nem lesz már Velence az Uzsoki utca Nyomtatás E-mail
2011. április 28. csütörtök, 08:45

Nem kell már az esőzések után térdig vízben gázolva megközelíteni otthonaikat az Uzsoki utca lakóinak, hiszen Szabóné Lovász Márta képviselő asszony közbenjárására megoldódott a csapadékvíz-elvezetés kérdése környékükön.


- Egy évvel ezelőtt jelentkeztek nálam a lakók, hogy katasztrofális az utca állapota- mondja a körzet képviselője. - Leültünk a polgármesterrel, hogy megtárgyaljuk a lehetőségeket, felmérettük a területet, hogy mennyibe kerülne az útalap, illetve az árok elkészítése. A legkedvezőbb kivitelezési árajánlatot a Kőröskom Kft adta az árokrendszer kivitelezésére, így ők végzik a munkálatokat.

A lakók családonként ötvenezer forinttal járulnak hozzá az utca rendbetételéhez, a költségek többi részét az önkormányzat biztosítja. Kelemen Ildikó utcabizalmi vállalta fel a lakók hozzájárulásainak begyűjtését. A csapadékos tél nagy erőpróba elé állította a családokat, hiszen a helyenként többtíz centiméteres nyomvályúkban rendre elakadtak az autók, a mínuszokban megfagyott gödrös talaj mély barázdái pedig nemritkán életveszélyessé és lehetetlenné tették a közlekedést a fiatal, többgyermekes családok számára.

A belvíz elvezetését a mintegy 140 méteres hosszon, 70-80 centiméter mély, nyílt árokrendszer kiépítésével oldottuk meg, amit közvetlenül a hetes számú csatornába vezettünk- elemzi a munkálatokat Endrődi Miklós, a Kőröskom Kft ügyvezetője. Telkenként négy méter zárt rendszerű kapubejárót építtettünk, ehhez beton átereszeket fektettünk le.

Az árokásás az első lépés az utcában, nemsokára a 15-20 centiméter vastagságú, tömörített dolomitkő útalap is elkészül, amit, ha pályázati lehetőség adódik rá, aszfaltréteggel is ellátnak. Remélhetőleg ezzel végleg megoldódik a vízelvezetés az utcában, ezzel együtt az itt élő kisgyermekes családok gondja is.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés