Egymilliárd lenne a laktanya? Nyomtatás E-mail
2011. február 03. csütörtök, 09:37

Megkaphatná akár „ingyen” is a Soltvadkerti úti laktanyát a Honvédelmi Minisztériumtól Kiskőrös. Amennyiben elvégeztetné a terület lőszer-, környezetvédelmi-, és vegyi mentesítését, valamint a telekmegosztásokat a város.


Ez derült ki a minisztérium és Kiskőrös legutóbbi egyeztető tárgyalásán. Csakhogy az ingyen, sajnos egyáltalán nem ingyen van.

- Előzetes becsléseink szerint ezek a feladatok legalább egymilliárd forintba kerülnének – mondta Domonyi László polgármester. – Ennek ellenére nem adjuk fel. Felmérjük a költségeket, majd pedig azt, hogy honnan lehetne pénzt szerezni erre.


Megpróbálunk a feladatok elvégzése érdekében állami pályázaton indulni, hiszen van központi pályázat mentesítésre. Mivel pedig laktanya területről van szó, kötelezően át kellene vizsgáltatni tűzszerészekkel. Ezzel párhuzamosan próbálunk keresni olyan tőkeerős befektetőt, aki vállalná a mentesítés költségeit, a terület egy részéért cserébe.

Az Akasztói út melletti, úgynevezett VIII-as lőtérnél még ennél is problémásabb a helyzet. A minisztérium álláspontja szerint azt a 138 hektárt nem kaphatja meg Kiskőrös. Amennyiben pedig vagyonkezelésre átadnák mégis a városnak, akkor is – mivel egy része természetvédelmi terület – megszabnák, hogy mire lehetne használni.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés