A Kékfrankos most is ízlett Nyomtatás E-mail
2011. január 31. hétfő, 15:09

Negyedik alkalommal szervezte meg Brúder László hegybíró a termelői és borászati részvétellel zajló újborkóstolót. A mindenki számára nyitott rendezvényen helyi gazdák éppúgy képviseltették az ágazatot, mint a pincészetek.


Bár a mustra nem a versenyeztetésről szólt, azért pontszámozták a borokat. Az est különlegessége abban rejlett, hogy minden kóstolás után szabadon elmondták véleményüket az alkalmi ítészek: borászati vállalatok szakemberi, borbarátok, bortermelők és szőlős gazdák.


- Meglepően hasonló volt a véleménye minden kóstolónak, legalábbis az első három helyezett tekintetében. Ebből is látszik, hogy a minőségi borokra egyre többen odafigyelnek. Bár a tavalyi év nem volt a szőlőtermelés siker éve, azért rozé és fehér fajták igen jól vizsgáztak.


A pálmát vörös kategóriában Szikszai Tamás Kékfrankosa vitte el, a fehérek közül a Sinkovicz és Kiss Borászat Cserszegije aratott, rozéban pedig szintén ők remekeltek.

Nem csoda, hiszen ez a Kékfrankos rozé lett a Miklós napi Országos Borverseny egyik legjobbja, aranyéremmel büszkélkedhet. A közel húszfős társaság kötetlen beszélgetés mellett osztotta meg gondolatait a borokról, az ágazat gondjairól és lehetőségeiről.

 

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés