Német orvosok is ajánlják a kiskőrösi vizet Nyomtatás E-mail
2011. január 31. hétfő, 14:50

Ki hitte volna néhány éve, hogy Németországban neves reumatológosok ajánlják majd betegeiknek egyszer a kiskőrösi gyógyvizet? Pedig ez történt, miután a kemping egyik német vendége vízmintát vitt haza és orvosával kiértékeltette a kapott komponenseket.


A gyógyhatások magukért beszélnek. A kiskőrösi termálmedencék vize minősített gyógyvíz: nagy só koncentrációjú, nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos, jódos-brómos hévíz, melynek ráadásul még a fluor tartalma is jelentős.


A kiskőrösi gyógyvíz – mondják a német orvosok - kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi, degeneratív és nőgyógyászati megbetegedések eredményes gyógyítására. Tudományos vizsgálatok megállapításai szerint olyan vegyi összetételű, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő.

- Nem csoda, hogy évről évre növekszik a német vendégeink száma – büszkélkedik Komlósi Gergely fürdő üzemvezető. Tamáskodó megjegyzésemre pedig, mely szerint vajon saját hazájában, azaz Kiskőrösön is lehet-e „próféta” a föld mélyéből feltörő gyógyvíz, igennel felel a fiatal üzemvezető.

- Az idősebb korosztályok szívesen látogatnak hozzánk, de azért ne gondolja, hogy fiatalok nem jönnek. Ők úszni, szaunázni, relaxálni szeretnek nálunk. Számomra a meglepő inkább az, hogy amíg a kiskőrösiek télen is szívesen pihennek a medencéinkben, addig a szomszédos települések, a kistérség lakói közül jó néhányan a saját erszényük ellenségeként inkább a jóval drágább, távolabbi fürdőket választják.

Noha mi nem csak olcsóbbak vagyunk, hanem a hozzánk vezető út benzinköltsége is jóval csekélyebb. Ami manapság, amikor 367 forint egy liternyi üzemanyag, már önmagában is megfontolandó érv lehet a kiskőrösi fürdő mellett.


Azért persze van ellenpélda is – teszi hozzá rögtön a fürdővezető. Említi a 10-15 fős vidám soltvadkerti baráti társaságot, akik hetente 2-3 alkalommal is átugranak a kiskőrösi fürdőbe.

Úszni, ücsörögni a fedett, az időjárás viszontagságaitól kiválóan védett termálmedencében, szaunázni, masszíroztatni. Sőt: járnak ide Dunaújvárosból, Dunaföldvárról és Paksról is.

Merthogy ők számolnak! Nem csak a benzinárakat, hanem a kiskőrösi jegyárakat is ismerik. A felnőtt, a gyermek, és a nyugdíjas belépő 2010-hez képest változatlan. Felnőttek 950, a gyerekek, valamint a nyugdíjasok 750 forintért használhatják február 1-től a gyógyfürdőt és tanuszodát. Délután 14 órától kedvezményes belépő váltható.

A családi belépő és az úszójegy egy százassal lett több idén. Előbbi 2400, utóbbi pedig – 2 órára szólóan – 400 forint. Ebben az évben pedig egy újdonsággal is kirukkolt a fürdő.

- Sokat panaszkodtak az úszójeget váltók közül, hogy szeretnék használni a szaunát is – magyarázza Komlósi Gergely. - Nekik találtuk ki azt az ezer forintos belépőt, ami 3 órás tartózkodásra jogosít. Ezért az árért a fürdőben nem csak úszni lehet és a gyógyvízben pihenni, hanem a szauna is korlátlanul használható.

Már most látni, hogy kedvelt lesz ez a belépő. A szauna, és a gőzkabin egyébként – normál jegy vásárlása mellett – száz forinttal lett több, így február 1-től majd 700 forintot kell fizetni a használatáért.

Nyáron pedig szeretettel várják a régióból is a strandvendégeket.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés