Fizetős esküvők? Nyomtatás E-mail
2011. január 17. hétfő, 09:49

Nem kizárt, hogy rövidesen Kiskőrösön is fizetni kell majd azokért az esküvőkért, amit a városházi hivatali munkaidőn túl, vagy külső helyszíneken rendeznek.


Az általános szabály szerint az önkormányzat térítésmentesen köteles a házasságkötésre alkalmas hivatali helyiséget biztosítani. Ez a jövőben is így lesz.

Ám a most életbelépett változás a házasság hivatali helyiségen kívüli megkötése, valamint a munkaidőn túl történő házasságkötés esetén - a többletszolgáltatás ellentételezéseként - önkormányzati rendeletben meghatározott mértékű díj fizetését írja elő.

Kiskőrösön a házasságkötések száma csökkenő tendenciát mutatott 2003-tól. Tavaly ugyan a csökkenés megállt, és az előző évhez képest a külső helyszínen megkötött esküvők számával emelkedett. A városban a házasságkötések 94-97 százalékát tartják hivatali munkaidőn kívül. A külső helyszínen történt házasságkötések száma 2010-ben pedig már 11 százalékra emelkedett.

A polgármesteri hivatal szerint a januárban életbelépett törvény rendelkezéseit, valamint a házasságkötések lebonyolításának költségeit figyelembe véve, indokolt lenne a hivatali munkaidőn túli, illetve a városházán kívül történő házasságkötés esetén, a többletszolgáltatásért díjat szedni. Azt, hogy ezt mikortól vezetik be és mennyi lesz, az önkormányzat január 19-i, soron következő rendes ülésén tárgyalja a képviselőtestület.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés