Get Adobe Flash player
Öt év haladék Nyomtatás E-mail
2011. január 13. csütörtök, 14:40

Elképzelhető, hogy nem fog élni visszavásárlási jogával az önkormányzat az Evangélikus Egyházközség részére eladott, volt Képtár elmaradt hasznosítása miatt.

Az ingatlan megvásárlásakor ugyanis az egyházközség kötelezettséget vállalt arra, hogy azt oktatási és kulturális célra hasznosítja majd. Amit az adásvételi szerződés megkötésétől számított 5 éven belül, 2011. január 25-ig megkezd. Amennyiben pedig nem így történne, akkor az önkormányzatot a ténylegesen befizetett vételáron visszavásárlási jog illeti meg.

Néhány hónapja jelezte az egyházközség a polgármesteri hivatalnak, hogy az épületet óvoda céljára szeretnék hasznosítani. Ám az átépítéshez és bővítéshez szükséges 80 millió forint - az utóbbi évek kritikán aluli, állami egyház-finanszírozási módszere miatt - nem áll a rendelkezésükre.

Korábban írtunk már arról, hogy az Evangélikus Egyház szeretne Kiskőrösön oktatási rendszert felépíteni. Ennek érdekében az ingatlant továbbra is közcélra kívánnák hasznosítani. Ezért arra kérték az önkormányzatot, hogy öt évvel hosszabbítsák meg az oktatási és kulturális tevékenység megkezdésének időtartamát.

A következő testületi ülésen, január 19-én egyebek között erről, valamint arról is dönteni fog majd a képviselőtestület, hogy együttműködik-e az ingatlan közcélú hasznosítása érdekében az egyházközséggel.

 


A cikkekhez és galériákhoz a hozzászólás csak regisztráció után lehetséges.

 

 
Hirdetés